Erősebb sorhatos motorokat kapott a 7-es BMW

A BMW limuzinját is 48 volttal segítették ki, erősebb és gyorsabb is lett a 7-es

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig sem lehetett azt mondani a 7-es BMW-re, hogy lassú lenne, de tovább faragták a másodperceket és az elfogyasztott üzemanyagot is. Hatékonyabb hathengeres motorokat kapott a 7-es BMW.

Ahogy most szinte minden gyártónál, úgy a BMW-nél is az elektromosítás és a hibridesítés a megoldás arra, hogy a legfrissebb károsanyag-kibocsátási normákat tartani tudják. A gyártó legnagyobb limuzinját is elérte az átalakítás; könnyű-hibrid kisegítő rendszert kapott a 7-es sorozat. A két sorhatos dízelmotorról van szó, melyeket tisztább üzeművé és hatékonyabbá varázsoltak. A 48 voltos rendszer indítógenerátora jóvoltából plusz erő érkezett, és vele alacsonyabb fogyasztást érhettek el. A 730d, 730d xDrive és 730Ld xDrive mostantól 21 lóerővel erősebb, 286 lóerős és 30 Nm nyomatékkal nagyobb nyomatékú, 650 Nm-t produkál 1500-2500 főtengely fordulat között. Ezzel a 730d és 730d xDrive modell 0,2 másodperccel gyorsabb, mint korábban volt, 5,9, illetve 5,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t álló helyzetből, és 0,6 literrel kevesebb gázolajjal is beéri, mint a korábbi verzió.
Hirdetés
Az erősebb dízel is hatékonyabb lett, a 740d xDrive és 740Ld xDrive ereje 340 lóerőre és 700 Nm nyomatékra emelkedett, amivel a normál tengelytávú verzió elérte a kerek 5 másodperces 0-100-as sprintidőt. Mindkét kivitelnél 0,4 literrel esett vissza a fogyasztás katalógusértéke, ami mindkét tengelytáv esetén 5,2-5,4 liter gázolajat jelent 100 kilométerenként. A 7-esnél most frissült az összkerékkormányzás szoftvere is, hatékonyabb és mostantól 3 km/h alatt is képes ellentétes irányba fordítani a hátsó kerekeket az elsőkhöz képest, ezzel a manőverezhetősége sokat javult. Bővült a fényezés árnyalatainak kínálata is, bekerült a Phytonic kék és az Individual Frozen Bluestone árnyalat is. Emellett a belső árnyalatok listája is bővült a Smokey White / Night Blue / Black Individual összeállítással.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?