Erre a meztelen karosszériára csorogni fog a nyálad

Britek építik a legkomolyabb klasszikus Alfa sportkocsit

Az Alfa Giulia már önmagában is az autógyártás történetének egyik legcsinosabb darabja, de az Alfaholics még tovább tudja emelni a különlegességét.

Elvenni már lehetetlen az Alfa Romeo Giulától az autógyártás egyik legszebb autója címet, és az olasz sportkocsit még ma is van, aki ennél is érdekesebbé tudja tenni. A brit Alfaholics műhely évek óta dolgozik a Giulia Junior átépítésein, ám most ért el egy igazán érdekes pontot saját házon belüli fejlesztésük. Az Alfaholics könnyített karosszériákat gyárt egyedi kidolgozás alapján a gyári terveket felhasználva, akárcsak a Singer a Porsche 911 tekintetében. A britek is karbonszálas műanyag elemeket használnak, ám eddig csak az ajtókat és a gépháztetőt készítették ebből, aminek a végeredménye egy 830 kilós önsúlyú kupé lett, ez volt a GTA-R 290R, ahol a szám az egy tonnára jutó lóerőkre utal. Az új modell neve GTA-R 300, vagyis tonnánként 300 lóerő jut változatlan motorral, az új modell önsúlya kevesebb mint 800 kiló.
Hirdetés

Nem álltak meg az egyszerűen leszerelhető elemek karbonszálas műanyagból való újragyártásánál. Az új modell minden egyes karosszéria elemét karbonszálas műanyagból készítették el az ajtóktól kezdve a sárvédőkön át a tetőlemezig. A pőre karosszéria önmagában is gyönyörű látvány, pláne bizsergető érzés belegondolni, hogy teljes egészében új és egy tökéletes vezethetőségű autóé lesz, miután saját fejlesztésű titán alkatrészekből álló futóművüket építik bele. Motorja az eredeti, de alaposan átdolgozott dupla vezérműtengelyes, szívó négyhengeres 2,3 literes hengerűrtartalomra növelve és 240 lóerős teljesítményre húzva. A technikai megoldások már mind ismertek és szerepelnek a gyártó korábbi modelljeiben is. Ha érdekel, hogyan mozog egy Alfaholics GTA-R 290R a lehető legjobb kezek között, akkor nézd meg Cris Harris videóját:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?