Erre varrjunk gombot: olcsó almárkát hozna az Opel

A Chevrolet ment a levesbe, most viszont új márkán gondolkoznak Opelék

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalos bejelentés még nincs, de nagy a mozgolódás az Opelnél az egykori Chevrolet-vásárlók megnyeréséért. Nekik is kéne egy Dacia.

A Renault-nak bejött a Dacia, azaz az olcsó almárka filozófiája, még akkor is, ha Kelet-Európában, így például hazánkban is igen komoly sztereotípiákat kellett a márkanévnek ledöntenie. Mostanra, illetve a kellően ütőképes Duster megjelenésére sikerült. És ezt bizony a legtöbb vetélytárs irigykedve nézi. Így már a Volkswagen kapcsán is többször fellebbent hír, hogy ők is "indítanának egy fapados járatot", most pedig az Opel kapcsán hallani ezt. Persze egyelőre még nem hivatalos forrásból, csak egy magát megnevezni nem kívánó rüsselsheimi bennfentes kotyogott erről az Automotive News számára. És rögtön visszacsengenek Koncz Gábor, Opel Magyarország igazgató, a legutóbbi szentgotthárdi gyáravatás során elhangzott szavai, melyek szerint megvannak az eszközeik az egykori Chevrolet-vásárlók megnyerésére, akik bizony az Opelnél kevésbé trendi, ám olcsóbb autókra vágynának.
Hirdetés

Állítólag az Opelnél olcsóbb almárka irányítását a Cadillac európai értékesítéséért és a Chevrolet oroszországi hálózatáért is felelős Opel Group GmbH kapná meg. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy nem lett volna egyszerűbb és sokkalta olcsóbb a Chevrolet olcsó autóként megtartása? Az Opel számára valószínűleg igen, ám a márkanévért aggódó amerikaiaknak nem feltétlenül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?