Erről tudnod kell, ha autót mosnál a hétvégén!

Újabb adag szaharai por várható a jövő heti esőkkel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Március utolsó hetében nem csak eső, újabb szaharai por érkezése is várható.

Március 16-án nem csak eső, némi szaharai por is érkezett az amúgy jelenleg a szárazságtól szintén szenvedő hazánkba. Az autósok azt tapasztalhatták, hogy autójuk szokatlanul koszos lett az eső után. Hatalmas biznisz volt ez az autómosók számára, hiszen azóta is sorakoznak az autók a mosásra. Most viszont kétszer is érdemes meggondolni, hogy érdemes-e lemosni az autót, ugyanis jövő hét közepén az előrejelzések szerint nem csak újabb, szerencsére már nagyobb mennyiségű csapadék, hanem újabb adag szaharai por is várható.
Hirdetés
Az Időkép beszámolója szerint a Diego nevű ciklon előbb Spanyolország déli, délkeleti területeire visz majd viharos szelet, kiadós csapadékot és komoly mennyiségű szaharai port. Azt írják, ez a meleg, poros levegőt szállító délies áramlási csatorna a hétvége során egyre keletebbre mozdul el, és hétfőre egy hatalmas porfelhő takarhatja be a Földközi-tenger legnagyobb részét. Az említett por- és esőfelhő még nem vagy csak alig érheti el a Kárpát-medencét, de a jövő hét közepén újra megerősödő délies áramlás még több szaharai port söpörhet Európa fölé, amiből már valószínűleg mi sem fogunk kimaradni. Ez jó hír a mezőgazdaság számára a csapadék miatt, ám kevéssé jó az autósoknak: ha nem tudjuk keddtől szombatig garázsba tenni autónkat, akkor bizony jó eséllyel ismét elég koszossá fog válni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?