Esélye sem lesz a japán bűnözőknek egy ilyen rendőrautó ellen

Egy Lexus LC500-zal rettentik el a menekülésnek még csak a gondolatától is a rosszlelkűeket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Főleg reprezentációs célokra alkalmazzák majd a Lexus túrakupéját, de szükség szerint elfogóautóként is szolgál majd a világ első fényhidas LC500-a.

A gazdagságot kimutatni kívánó országok között már-már presztízskérdéssé vált, milyen autóval járnak a rend őrei. Ilyen téren a legnagyobb hírnévre/hírhedtségre a dubaji rendőrség tett, akiknek egy Aston Martin One-77-től a Pagani Huayrán és Bugatti Veyronon át a Porsche 918-ig annyi egzotikus autójuk van, hogy abból kiállítást is lehetne nyitni. Ehelyett viszont mindet használják, főleg a turisták által frekventált helyeken járőröznek a sportkocsikkal, melyeknek az összértéke valószínűleg nagyobb, mint számos ország rendőrségének teljes éves költségvetése.
Hirdetés
A japánok ugyanakkor nem feltétlenül a felvágásaikról híresek, és bár egy Lykan Hypersporthoz képest jóval visszafogottabb új autójuk, egy Lexus LC500, azért ezen is érdekes látvány a megkülönböztető jelzés. Sőt, bár egy GS és egy RC F a dubaji rendőrségnek is van, a szép túrakupéból még nekik sincs, mint ahogy eddig másnak sem volt, ez ugyanis az első fényhíddal felszerelt LC500 a világon. Illetve lehet, hogy LC500h, ezt ugyanis nem tisztázta a 200 ezer lakosú Tocsigi város rendőrkapitánysága, bár akármelyik kivitel is került hozzájuk, a bűnözők utolérésében minden bizonnyal nagy segítségükre lesz: az 500-ban egy ötliteres V8-as dübörög 470 lóerővel, míg az 500h-ban egy 3,5 literes V6-ost építettek az öntöltő hibrid rendszerbe, aminek összteljesítménye 354 lóerő. Fontos megjegyezni, hogy nem a japán adófizetők pénzéből finanszírozták a luxus túrakupét, ugyanis egy üzletember, Kazuo Nakamura adományozta ezt Tocsigi városának. Hogy mi motiválta erre, nem tudjuk, mindenesetre a nemes felajánlást a rendfenntartó erők örömmel elfogadták, és a szeptember 23-i ünnepélyes átadást követően már szolgálatba is állt. A nagy értékű kocsit nem csak a turisták lenyűgözésére szeretnék használni, hanem szükség szerint elfogó járműként is bevethetik, bár kérdéses, lesz-e olyan bűnöző, aki megpróbálja lehagyni a sportkocsit - illetve az is, hogy egy Debrecen méretű városban előfordul-e egyáltalán autós üldözés. Az autó átalakítása egyébként elég visszafogott, a japán rendőrség tradicionális fekete-fehér színeit kapta egyszerű feliratokkal, egy fényhíddal és az arany színű emblémával a motorháztetőn.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?