Esélye sem volt a sofőrnek a Károly körúti balesetben

Videón a Károly körúton hajnalban történt baleset műszaki mentése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma hajnalban Budapesten, a Károly körúton oszlopnak csapódott egy autó, 17 éves sofőrje a helyszínen életet veszítette, érdemes okulni az esetből és a videón is látható műszaki mentésből.

A törésteszteken alapvető tétel az oszlopnak csapódás vizsgálata, e téren igen sokat fejlődtek az autók az elmúlt évtizedekben, ám egy 20-30 éves autóban még megfelelő műszaki állapot, rozsdamentes karosszéria esetén sincs sok esélyünk. Ezért nagyon fontos az ilyen autókkal az óvatos vezetés és persze a megfelelő gumiabroncs. Még nem tudni annak a ma kora reggel, a budapesti Károly körúton történt balesetnek az okát, amiben a fotók szerint egy 1992-ben debütált Mitsubishi Lancer csapódott a vaskos vasoszlopnak. A Katasztrófavédelem beszámolója és a helyszíni felvételek szerint az autó rácsavarodott az oszlopra. A szedánban két fiatal férfi utazott, az utast a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők kiemelték, a 17 éves sofőr élettelen testét a budapesti tűzoltók emelték ki a roncsból. Utóbbi szerencsére nem, de a műszaki mentés jól látható a fővárosi tűzoltók (Katasztrófavédelem) videóján.
Hirdetés

A felvételeket egyetlen okból osztjuk meg: érdemes okulni belőle és ennek megfelelő óvatossággal vezetni!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?