Espace stílusjegyekkel támadhat fel a Renault Koleos

Nem hivatalos grafikán a Renault hétüléses crossoverje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem egy nagy Kadjar lenne, hanem az Espace-hoz hasonlóan magas építésű, kicsit buszlimuzinos crossoverként gyártanák a Koleos utódját.


A Renault Koleos nem lett egy európai bestseller, itthon alig látni belőle, nem is kínálja már a forgalmazó. Ettől függetlenéül a Renault-Nissan cégszövetség már nagy erőkkel dolgozik a második generáción. Ahogy a Samsung néven is gyártott előd is rokona a Nissan suv modelljeinek, meg a Mégane-nak is, úgy a második széria is közös alapokra fog épülni. A jelenleg futó, a Nissan Qashqai-jal megjelent moduláris CMF építőkészletre felhúzandó kocsiról hivatalos képet még nem láthattunk, de a malajziai virtuáltuner, Theophilus Chin segít elképzelni, hogy mire is számíthatunk. Ő egy 2008-as tanulmány alapján Ondeliosnak nevezte a kocsit, de ez részletkérdés.
Hirdetés


A Lényeg, hogy az új, akár hétüléses Koleos méretben a Nissan X-Trail-hez lenne közel, de stílusát a nemrég óta itthon is kapható Renault Espace-tól örökölné. A motorkínálat a Renault és a Nissan hasonló modelljeiből már ismert darabokból állna. Az új Koleosszal a Kadjar és az Espace közti űrt kívánja betölteni a gyártó. Az előzetes hírek szerint elsődleges piaca továbbra sem Európa, hanem Ázsia lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?