Esztergomi mérföldkő: már 2,5 millió felett jár a Suzuki

Legördült a 2,5 milliomodik magyar Suzuki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Július második hetében gördült le a gyártósorról a két és félmilliomodik hazai Suzuki, egy fehér színű ötajtós Swift.


Immár 23 éve, 1991-ben indult a Suzuki esztergomi üzeme, a Suzuki első és azóta is egyetlen európai üzeme. A nekünk első Swift már akkor is második generációs volt, akkor sem friss, ám kifejezetten olcsó modellként a "mi autónk" lett, s jelentősen hozzájárult az autópark fiatalításához. Később elindult a WagonR+, majd jött az annak nyújtott padlólemezét használó Ignis, az összkerekes Swiftek pedig Subaru Justy felirattal hagyták el Esztergomot. Majd érkezett a már komolyabb és már-már kompaktosztályos, crossover SX4, az egészen üde Suzuki Splash miniautó a WagonR+ utódjaként, ami itt készült Opel Agilaként is, tavaly pedig az SX4 S-Cross állt be a sorba. Közben persze a Swift is megélt két teljes generációváltást, s több frissítést is. Most pedig itt a mérföldkő, július második hetében elkészült a két és félmilliomodik hazai Suzuki, stílusosan egy Swift, ötajtósan, fehér színben, s a magyar piac számára.
Hirdetés
A kétmilliós darabszámot 2012-ben, a cég alapításának huszadik évfordulóján érte el a mind nagyobb volumenű termelés. A két és fél milliós gyártási szám elérése a Suzuki magyar ügyfelei számára is jó hír, a hazai kereskedők ugyanis különféle akciókkal kedveskednek az esemény apropóján. Ilyen például egy kedvezményes finanszírozás: a mindössze 2,5%-os THM-es különleges ajánlat két Suzuki modellre terjed ki: a GL felszereltségű Swift most 2 799 000 forintért, a GLX felszereltségű SX4 2 899 000 forintért kapható zárt végű lízingkonstrukcióban, korlátozott számban, a készlet erejéig. Mindkettő klímás, élhető autó, jelentősen ára alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 05:53
    Permalink

    Tényleg csak dobálózás a számokkal, meg az “akciókkal”. Ha a listaárat nézem, akkor a Swift GL 3,717 milliótól indul, ehhez képest a cikkben szereplő 2,799 millió Ft akár jónak is tűnhet. Ha viszont azt nézem, hogy egy Swift GLX listaára 4,217 milliótól indul, a szalonból meg akár 2,740 millióért elhozható, akkor kérdem én hol itt az akció? Az az igazság, hogy van egy listaár és van egy ár, amiért elhozható a kocsi, ez egy klímás Swift esetében valahol 2,8 milliótól indul és ehhez mindig ki kell találni valami akciót.

  • 2017.10.29. at 05:53
    Permalink

    Jelentősen ár alatt? Az SX4-et eddig is meg lehetett kapni 3,126M-ért. Ez meg ha jól értem akkor 2,9M, de csak ha hitelre veszed… A Renault-nál is elengednek 300e-t ha hitelre veszed…

Vélemény, hozzászólás?