Ettől Te is besárgulnál!

Elnöki ügy: dedikált változat készült a Toyota GR Yarisból

Személyre szabott szoftverfrissítés és elnöki aláírás teszi értékesebbé a GR Yarist, Japánban ráadásul emészthető áron megkapható, pontosabban használható a Kinto által.

Napjaink elvárása, hogy az autó szolgáljon ki minket, legyen átlátható költségtényező az életünkben. Meg persze még mindig elvárás az is, hogy adjon valami személyeset, idomuljon hozzánk. A Toyota rég felismerte ezt, 2019-ben Japánban kísérleti jelleggel indult el mobilitási szolgáltatása, a Kinto, ami már Európában is megjelent és kínál fix havidíjért autót - úgy, hogy azt csak tankolni kelljen. Ugyanez az elvárás akkor is, ha egy versenypályán is használható autóról van szó, így Japánban a GR Yaris is elérhető a Kinto kínálatában. Ráadásul ennél a modellnél vezetik be a személyre szabott szoftveres frissítéseket, hiszen a tökéletességre törekvés a Toyotánál is maximálisan megvan, az viszont, hogy mi lesz egy autó tökéletes beállítása, az függ a felhasználás módjától is.
Hirdetés
Ehhez a Toyota Rookie Racing tapasztalataiból merítenek ihletet. A Rookie Racing egy hivatalos, de csöppet sem átlagos gyári versenycsapat. Pilótáik a legváltozatosabb háttérrel érkeznek: profi és amatőr versenyzők, tesztpilóták és fejlesztőmérnökök alkotják a csapatot, legfőbb céljuk nem a győzelem, hanem az autók, valamint saját maguk fejlesztése. Az ötlet szellemiségére mi sem jellemzőbb, mint hogy időről időre maga Morizo, azaz Toyoda Akio cégelnök is versenyoverallt ölt, és részt vesz a tanulási folyamatban.
Hirdetés
Egy versenycsapatnál nyilván folyamatos az autók fiomhangolása, ha pedig már sok-sok embert kiszolgáló mobilitási szolgáltató (Kinto) és versenycsapat is van a Toyotánál, közösen hozzák a modern autóversenyzés egyik legfontosabb vívmányát: a járműtechnika személyre szabott szoftverekkel történő, folyamatos fejlesztését. Az első olyan típus, amelyet a folyamatos motorsport-fejlesztéseken alapuló, rendszeres szoftverfrissítésekre felkészítve hoznak forgalomba, és amelynél, ennek köszönhetően, a jövőben (várhatóan 2022 tavaszától) elsőként valósulhat meg a személyre szabott tökéletesítés elve, a Toyota GR Yaris egy különleges kivitele: a „Morizo Selection”. Az Akio Toyoda versenyzői álnevével fémjelzett különkiadás így a világ autóiparában is mérföldkőnek bizonyulhat, ám az ügyfeleknek nem kell beérniük a jövőbeli fejlesztés ígéretével: a Toyota GR Yaris Morizo Selection már most is különleges élményt kínál. Az alapját adó RZ High Performance kivitel eredendően sportos hangvételét egy sor speciális elemmel fokozza. A Rookie Racing színvilága köszön vissza például az ülések öltésein, valamint a futóműelemeken (rugókon és lengéscsillapítókon), ezen kívül a versenyistálló logója díszíti a keréktárcsákat és az ablakemelő-kapcsolók paneljét. A Toyota Gazoo Racing színeihez igazodva fehér, piros és fekete fényezéssel elérhető modell szélvédőjét pedig Akio Toyoda, pontosabban Morizo aláírása díszíti. És a vicc az, hogy mindez mibe kerül - persze nem nálunk. A Toyota GR Yaris Morizo Selection ugyanis Japánban bruttó 54 340 jen (azaz nagyságrendileg 140 ezer forint) havidíjtól vehető igénybe. Sárgulunk?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?