Európa legjobb vétele a PSA egyterű triója

A PSA csoport autói nyerték az Autobest díját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Öt riválist legyőzve kapta meg a díjat a PSA csoport három márkája. A Citroën Berlingo, a Peugeot Rifter és az Opel Combo Life tehát hivatalosan is Európa legkedvezőbb ár/érték arányú autójának számít.


A 2001-es esztendő óta az Autobest minden évben szavazást ír ki, amelyben 31 európai ország 31 újságíró szakértője voksolhat a legjobb vételnek számító autóra. A járművek 13 kritérium alapján mérettetnek meg, amelyek között szerepel az ár-érték arány, a dizájn, a kényelem, a technológiai tartalom, és még olyan tényezők is, mint a szolgáltatások minősége, vagy az alkatrészellátottság az adott márka kereskedőhálózatában. Végül a legtöbb szavazatot begyűjtő autót díjazza az Autobest. Idén a PSA Csoport egyterűi nyertek, ami egyben azt is jelenti, hogy az Autobest történetében először fordult elő, hogy két egymást követő évben ugyanaz a márka érdemelte ki a „Best Buy Car of Europe” díjat. Ez pedig a Citroën, amely a C3 Aircross modell után az új Berlingóval is elnyerte az eddig 18 alkalommal kiosztott díjat.

Ám nem csak a Berlingo személyautó változata kapott díjat az utóbbi hónapokban, ugyanis a haszonjármű változat (Citroën Berlingo VAN) a szeptemberi Hannoveri Nemzetközi Autókiállításon elnyerte a Nemzetközi Év Haszonjárműve díjat is.
Hirdetés

Jelenleg a Berlingo a Citroën második legnépszerűbb típusa a C3 után. Bemutatkozása óta több mint 3,3 millió példányt gyártottak belőle. A 2018 szeptemberi megjelenése óta már 13 000 megrendelés érkezett az új változatra, a Citroën pedig 6 százalékos növekedést ér el idén, ami valójában a háromszorosa a globális piac növekedésének.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?