Európába jön a Renault X6-osa

Nem csak az orosz piac kiváltsága lesz a Renault Arkana

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább bővíti SUV kínálatát a Renault, ám most a francia márkától szokatlan kupéterepjáróval bővül az európai kínálat.

Oroszországban idén év elejétől kínálják a Dacia Duster műszaki alapjait használó Renault Arkana szabadidőautót. A divatos SUV mutat némi hasonlóságot a BMW X6-tal, de az annál jóval olcsóbb modell ízig-vérig Renault, már ami a külső stíljegyeket illeti. Az eredeti tervek szerint csak az orosz piacra szánták az Arkanat, de most mégis úgy gondolja a Renault, hogy lenne kereslet a modellre Európában is. Az orosz piacra szánt modell persze nem egy az egyben érkezik Európában, hanem némi módosítást eszközölnek rajta a franciák.
Hirdetés
A beltérben nagyobb központi kijelzővel és finomabb anyagokkal kedveskednek az európai vevőknek, továbbá egy RS Line változatot is faraghatnak az Arkanaból. Műszaki téren is várható változás, ugyanis a jelenlegi belépőszintet képviselő 1,6 literes (114 LE) szívóbenzines motor az oroszok kiváltsága maradhat. Valószínűbb, hogy az európai modellbe az 1,33 literes TCE motor 150 lovas verziója kerül, amihez fokozatmentes CVT váltó is társulhat. Az Arkana felszereltsége azért most sem nevezhető szegényesnek, az összkerékhajtás mellett 8 colos érintőképernyő, 360 fokos kamera és holttérfigyelő is a feláras tételek listáját gyarapítja. A kupés farral megáldott SUV Oroszországban 4,5 millió forintért már hazavihető, ami jutányosnak is mondható, ugyanis ezért az összegért senki más nem kínál ilyen felépítésű modellt, bár a műszaki alapot adó Dusterhez képest még így is jóval magasabb az alapár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?