Európában is bemutatkozott a Ford Ka Concept

A Ford a Ka-val is meg kívánja lovagolni a fellendülő kisautó-eladásokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban kétséges volt, hogy egyáltalán bemutatják-e Európában a harmadik generációs Ka-t. A Fiestánál kisebb autót most fejlett fedélzeti elektronikájával próbálja a Ford pozícióba hozni.

Globális kisautónak szánják a Fordnál a harmadik generációs Ka-t. Korábban úgy tűnt, az elődeivel stílusában szakító kisautó „csak” egy harmadik világbeli autópótlék lesz a helyi piacok igényére szabva. A régiós Ford-központ legfrissebb közleménye alapján viszont komolyan vehetjük az immár ötajtós minit - nálunk is kapható lesz.
A városi használatban is megfelelő méretű autók jelentős előretörését vizionálja a Ford. Hogy ne érje őket készületlenül az új helyzet, az új Ka koncepció nagyautós tulajdonságait és a kor legmagasabb elvárásaihoz igazodó fedélzeti elektronikát ígérik fegyverként. Hangvezérléssel működtethető szinkronizáció és MyFord Dock eszközdokkoló kel majd versenyre például az Opel Adam univerzális rendszerével.
Hirdetés

A Ka legújabb generációjára még egy pár évet várnunk kell. Az első sikerszéria 1996-os bemutatása óta 1,8 millió darab kelt el a kisautóból, aminek a 2008-ban jött második generációja a Fiat 500-on alapul, de nem ért el ahhoz fogható sikereket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?