Európai villanyjármű-túra: Kispolszki is van az e-verdák között

eTour Europe: 1000 villanyjármű 9 nap alatt 4128 km-t tesz meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Májusban mintegy 1000 résztvevővel indul az európai villanyjármű-túra, ami egyben verseny is.


Május 9-én startol a kilencnapos, azaz május 18-ig tartó európai villanyjármű-túra, az eTour Europe. A szervezők mintegy 1000 résztvevő járművel számolnak, amelyek 9 nap alatt mintegy 4000 kilométert fognak megtenni. A versenykiírás több kategóriát is tartalmaz, a szigorúan vett villanyautókéba csakis a kizárólag konnektorból tölthető, NEDC ciklus szerint legfeljebb 250 kilométeres hatótávval rendelkező villanyautók férnek bele, utóbbiak számára "csak" 3763 kilométer, napi átlagban 418 kilométeres a túra. Az akkucsere lehetőségét adók például már a nyílt kategóriába tartoznak, számukra 4128 kilométer az össztáv, 459 kilométer a napi átlag.
Hirdetés

A versenyzőknek saját maguknak kell töltőpontokat keresniük, s azokhoz csatlakozniuk, a távot leggyorsabban letudó csapat lesz a győztes. A mezőny május 9-én indul München mellől, 17-én oda is érkezik vissza, 16-án Budapestre ér. Nagy kérdés, hogy nálunk miként lesz tölthető a mezőny, ami persze nem 1000 villanyautóból áll, ugyanis kétkerekű kategória is létezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?