Év Magyar Autója 2021: július végéig tart a nevezés

Elstartolt a nevezés, meg is vannak az első jelöltek az Év Magyar Autója díjakra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu szerkesztősége másodjára is meghirdette az Év Magyar Autója díjakat: több autóslap képviselői szerepelnek a zsűriben, a nevezés július végéig tart.

Tavaly startolt el az első nagyszabású, "össznépi" magyar év autója díj, az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu szerkesztősége által létrehozott Év Magyar Autója díjcsokor lényege, hogy több hazai, nagy példányszámú autóslap képviselői választják meg a hazai piac számára leginkább értékes modelleket. Csordás Gábor az Autó és Stílus, Bíró Csongor a Járműipar.hu, Kismartoni Andrást váltva Gulyás Péter az Origo Autó, valamint Miklós-Illés Kálmán az Autómotor színeiben pontoz, az Autónavigátor.hu-t pedig én, Katona Mátyás képviselem.
Hirdetés

2021-ben is a Magyarországon, magyar emberek által összeszerelt és gyártója által nevezett autók közül kerüli ki az Év Magyar Autója díj nyertese. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora az itthoni fejlesztés hozzáadott értéke. Utóbbi díjon túl a többinél jobban számít maga az autó, a Magyar Év Autója 2021 díjat a kisautók, a családi autók, az üzleti autók, a szabadidő-autók, a kishaszonjárművek és a sportautók kategóriájában is külön-külön adjuk majd át - méghozzá az alapján, hogy melyiket tartjuk a hazai vásárlók számára legjobb vételnek. Ahogyan 2020-ban is tettük, döntünk az év legzöldebb autóiról is - legyen szó tisztán elektromosról vagy plug-in hybridről, de szavaztatjuk a közönséget is, a Magyar Év Autója Közönségdíj 2021 nyertese lesz az a modell, amely a legtöbb voksot kapja. Ha ez nem lenne elég: a hazai és nemzetközi autógyárak által a legmegbízhatóbb 2020-as partnerüknek jelölt hazai beszállítók indulnak a Év Beszállítója díjért.
Hirdetés
Díjazottak természetesen már most említhetők, hiszen idén tavasszal osztottunk ki először Év Magyar Autója díjakat - a nevezett 39 modell között. Az Év Magyar Autója 2020 díj nyertese a Suzuki SX4 S-Cross, míg a Magyarország Autója díjak kategóriagyőztesei a Renault Clio, a Toyota Camry és a SEAT Arona lettek. Az Év Zöldautója díjat a plug-in hybridek körében az Opel Grandland X Hybrid4, a villanyautóknál a Kia e-Niro nyerte, míg a közönségdíj birtokosa a Kia XCeed. Az Év Beszállítója 2020 oklevelet a – BOS, a Continental, a Joyson, a Rehau és az SMR Automotive Mirrors egy-egy magyarországi gyára érdemelte ki. A zsűri 2021-ben is megválasztja az Év Autós PR-szakemberét, az elismerést idén a vírushelyzet miatt későbbre halasztott díjkiosztón Dános András, az Opel Magyarország búcsúzó PR-vezetője veheti majd át. Az Opel az idei díj kapcsán is aktív: elsőként nevezett, rögtön 6 autóval. A kisautó kategóriában az új Corsa indul, a családi autók kategóriában a márkát az idén frissülő Crossland X képviseli, a szabadidő-autók között az idén vadonatúj generációval érkező Mokka, a kishaszonjárművek között az új Vivaro mérettetik meg, az Év Zöldautója 2021 díjért pedig két, szintén idén érkező modell, a Mokka-e és a Vivaro-e indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?