Év Taxija díjat nyert a Peugeot

Év Taxija 2011 - Peugeot 5008 Taxi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak mozifilmen remekel a Peugeot, mint taxi, hanem a valóságban is: az 5008-as Év Taxija 2011 címet nyert a nagy németországi taxiteszten, az import nagy egyterűek kategóriájában.


9 gyártó, 23 különböző taximodell, és 47 szőrös szívű tesztpilóta - ezekkel az számokkal jellemezhető a németországi Taxi des Jahres 2011, azaz az Év Taxija 2011 választás. Az ember ilyenkor könnyen gondolhatná, hogy hazai pályán minden márka csak statisztál a Mercedes-Benzekkel szemben, holott ez egyáltalán nincs így: az idei megmérettetésen a Peugeot is begyűjtött egy címet. Az 5008-as az import nagy egyterűek kategóriáját nyerte meg, miután a 18 vizsgálati szempont alapján a legjobbnak bizonyult. A tesztelők németes alapossággal vizsgálták az autókat: az utastér variálhatóságán keresztül a komforton és a vezethetőségen át a gazdaságosságig, illetve a környezetvédelemig bezárólag semmi nem kerülte el a figyelmüket. A szabványos, elefántcsont színűre fényezett Peugeot 5008 gyárilag mintegy 1000 eurós felárral kapja a komplett taxicsomagot, benne a kivilágítható, villogtatásával akár néma riasztóként is funkcionáló tetőjelzővel, a taxiórával, és a jobb utastéri világítással. Az 5008-asnak egyébként nem az Év Taxija díj az első elismerése, ugyanis már bizonyított a céges autók között is, hiszen a "Firmenauto des Jahres" szavazáson is kitüntették.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?