Évente 1 millió villanyautót adna el a VW 2025-re

Az e-mobilitás vezetője szeretne lenni a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen nem vesz vissza az e-mobilitás kergetéséből. Évente 1 millió elektromos autót szeretnének eladni és terjeszkednének Amerikában.


A Volkswagen új nyilatkozatában leírta: 2025-re legalább évi egymillió villanyautót kívánnak eladni. A német gyáróriás szerint a hagyományos hajtásokról való áttérés az elektromosra több szakaszban fog történni. Első a teljes szerkezetátalakítás. Fontos számukra, hogy 2020-ra importőrből sikeres autógyártóvá szeretnének válni Észak-Amerikában. Ez azt jelenti, hogy a Volkswagen két modellből álló SUV és crossover palettáját 19 tagúra növelné, és lehetséges egy világpiacra szánt pick-up is. 5 évvel később, 2025-re az e-mobilitásban vennék át a vezető szerepet - évente milliós nagyságrendű elektromos autó eladásával. A program két vezérmodellje a nemrégiben frissített e-Golf és egy új elektromos SUV lenne. A siker érdekében egy új akkumulátorgyár építését is fontolgatják. Ez a stratégia második része.
Hirdetés
A kettő tervtől együtt állítólag háromszoros profitot vár a gyár 2030-ra. A stratégia árnyoldala, hogy - ahogyan arról már írtunk - időközben világszerte 30 000 állást szüntetnének meg, és ez önmagában 3,7 milliárd dollár kiadást jelentene. Az elektromos autók fejlesztésére való átállás további 2,5 milliárd euró, ám a cég éves befektetési büdzséje továbbra is 4,5 milliárd euró marad. Így valószínűleg néhány kevésbé jól teljesítő modell eltűnhet a palettáról és a tervezőasztalokról.„A következő pár évben radikálisan megváltozik a Volkswagen. Kevés dolog marad olyan, amilyen ma.” - mondta Herbert Diess márkavezető. „Az elektromos autók, a Volkswagen stratégia magjai lesznek.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?