Extrém koncepcióautót villantott az Opel

Műszerfalba süllyeszthető kormány, és digitális visszapillantók az Opel új tanulmányautóján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel extrém koncepciót villantott, amelyen már nyoma sincs a visszapillantó tükröknek, illetve a kormányművet is kifelejtették belőle - szándékosan.

Egyelőre csak renderképeken villantotta meg az Experimental névre keresztelt koncepcióautóját az Opel, de nem kell sokat várni a valós premierre sem, ugyanis szeptemberben az IAA Mobility rendezvényen kiállítja a német márka a különleges autót.
Hirdetés
Az összkerekes, elektromos hajtással szerelt Experimental méreteiben valahol az Opel Grandland környékén helyezkedik el, így a C-szegmensbe érkezhet a németek koncepciója, ha egyszer sorozatgyártásúvá érik a modell. A karosszéria letisztult, áramvonalas megjelenést kapott, a tervezésnél pedig a fenntarthatóságra is odafigyeltek, ugyanis nem használtak króm díszítőelemeket. Ellenben így is rendkívül kívánatos a végeredmény, ami főként a lámpatestek elhelyezésének köszönhető, de sokat dob az összképen a visszapillantók hiánya is, melyeket két 180 fokos kamera helyettesít a C-oszlopba rejtve. Az utastérről csupán két skiccet mutatott az Opel, viszont ezek is beszédesek. Az Experimentalban nincsenek hatalmas kijelzők, a németek elmondása szerint azért, mert a sofőr a kiterjesztett valóság segítségével kap információkat az autótól hologram formájában. A furcsa kialakítású kormány csak egy opció a koncepcióban, hiszen besüllyeszthető a műszerfalba, amennyiben nincs rá szükség. Az Opel ezt a steer-by-wire technológiával oldotta meg, melynek lényege, hogy a kormány nincs fizikai összeköttetésben az első tengellyel, szoftveresen kormányozza azt.
Hirdetés
A hajtásláncról, vagy az akkumulátorról egyelőre nem közölt adatokat az Opel, de elképzelhető, hogy a szeptemberi kiállításon konkrét részleteket is elárul majd a német márka.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?