Ez a fémdarab biztosítja a Volkswagen jövőjét

A VW bemutatta a hetes Golf alapját adó MQB padlólemezt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Modularer Querbaukasten erőssége, hogy méretei szabadon változtathatók, így a legkülönfélébb modellek építhetők rá.

Tegnap Wolfsburgban a Volkswagen bemutatta a többek között a hetes Golf alapjait is adó Modularer Querbaukastent, egyszerűbb nevén az MQB padlólemezt. Nagy lépés ez a vállalat életében, mivel erre a szerkezetre épül majd a népszerű kompakton kívül a Polo, Beetle, Scirocco, Jetta, Tiguan, Touran, Sharan, Passat, CC, a hamarosan bemutatkozó Audi A3, valamint a cégcsoport cseh és spanyol típusainak zöme.
Az MQB platform ereje flexibilitásában rejlik, a tengelytáv, nyomtávok, kerékméretek és az ülések helyzete szabadon variálható, de például a pedálsor és az első kerék közepének távolsága fix, ami azt eredményezi, hogy az eltérő tengelytávú és nyomtávú modellek, például a Volkswagen CC és a SEAT Ibiza ugyanazon a gyártósoron építhetők egy időben.

Másik ilyen állandó, hogy a motort minden esetben keresztben szerelik az MQB padlólemezre: a benzin- és dízelmotorok, a hibridrendszerek és a tisztán elektromos üzemű motorok ugyanazokra a pontokra csatlakoznak. Persze ehhez a külön az MQB stratégiához kifejlesztett moduláris benzin- (MOB) és dízelmotor (MDB) családokra is szükség lesz. Az MOB sorozat 60 és 150 LE közötti teljesítményű egységekből áll, és ez a világ első hengerlekapcsolással takarékoskodó négyhengerese, míg az MDB esetében 90 és 190 LE között változik a teljesítmény.
Hirdetés
Az MQB padlólemezre épülő hetes Golfot várhatóan ősszel a Párizsi Autószalonon mutatják be, de már korábban, Genfben debütál az első MQB alapú modell az új Audi A3 személyében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?