Ez a Ford Fiesta gyorsabb a Tesla Roadsternél is!

Odaveri még a Tesla Roadstert is a villanyos ralikrossz Fiesta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még ha csak egyetlen tizedmásodperccel is, de gyorsabb a Tesla Roadsternél a most következő Fiesta. Persze egy versenyautótól ez el is várható.

Természetesen egy villanyautót többnyire csak egy másik villanyautó tud legyőzni gyorsulásban, így van ez a második generációs Tesla Roadster esetében is. Az amerikai villanyautó korábban 1,9 másodperces gyorsulással sokkolta a világot (0-60 mérföld/óra tempóra). A Ford Fiestából készült ralikrossz járgány viszont 1,8 másodperc alatt tudja ugyanezt.
Azonban nem egy kékoválos gyári projektről van szó. Egy ausztriai csapat, a STARD készítette el a járművet, amely a Fiesta alapjait használja és amelyben 3 villanymotor szolgáltatja a 600 lóerőnél is nagyobb erőt és az 1100 Nm forgatónyomatékot. Az alábbi videóban a világ első elektromos hajtású ralikrossz versenyautójaként hivatkoznak rá, azonban az igazsághoz hozzá tartozik, hogy már korábban is készítettek hasonló gépet, például a Peugeot 207 alapjain.
Hirdetés

Ahogy az autóversenyzés több területén, úgy a ralikrossz esetében is a villanyhajtást erőlteti az FIA, így a Formula E után hamarosan indult az EWTCR bajnokság is, sőt már az Opel is dolgozik a villanyhajtású raligépén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?