Ez a Ford GT40 tökéletes újragondolása

Modern motort kapott egy klasszikus külsejű Ford GT40

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevés ikonikusabb modell létezik, mint a Ford GT40 versenyautó, modern verziójánál, a Ford GT-nél pedig kevés drágább létezik. Most a kettőt összeépítették, aminek az eredménye fenomenális.


Modern motort tenni egy klasszikus autóba, talán őrültség, vagy pazarlás? Igen, az, de szerencsére itt nem éppen ez történt, sőt, a legtöbb hasonló megoldás így készül; replika karosszériából. Egy eredeti Ford GT40 annál sokkal többet ér, hogy ne eredeti állapotú legyen, vagy valaki ne arra törekedjen, hogy visszaállítsa. A Superformance-nál sem őrültek meg, sőt, ha még nem hallottál róluk, akkor ideje utánuk keresni, ugyanis régi versenyautókat gyártanak újra, mint a Shelby Cobra, Daytona Coupe, Corvette C2 és persze a Ford GT40. Náluk született meg a Future GT Fourty is, melyen csavartak egy elég nagyot.
Hirdetés

A karosszéria szinte teljes egészében megegyezik az eredetivel, azon csak apróságokat változtattak, a klasszikus külső alatt viszont a legmodernebb technika dolgozik.

Szívó V8-as helyett a legújabb Ford GT-ből származó 3,5 literes duplaturbós EcoBoost V6-ost építették bele.

Nem hagyták békén, egyrészt a szívócsatornákat úgy alakították ki a fölső részen, hogy klasszikusan mutasson, de a csövek és apróbb megoldások is egészen korhűek. Két hatalmas Garrett turbóra cserélték az eredetieket, a teljesítmény így nagyjából 700 lóerő és 880 Nm nyomaték, mindez pedig csupán 1088 kilót mozgat, vagyis alig nehezebb egy jelenlegi Mazda MX-5-nél. Ehhez modern futóművet is terveztek, a rugózást pedig légrugókra bízták, a tapadásról pedig a legmodernebb Michelin Pilot Sport Cup 2 gumik gondoskodnak. A Future GT Forty ára nagyjából 50 millió forintnak megfelelő dollár, amiért egy merőben különlegesebb autót kap az ügyfél, mint az új Ford GT esetében, amit ráadásul tízszer ennyiért szerezhet meg újonnan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?