Ez a japán klasszikus közel 125 ezer dollárért kelt el

Valaki mélyen a zsebébe nyúlt ezért a Datsun 240Z-ért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy 49 éves japán ikon talált gazdára a minap.

A Bring A Tailer csinálta a nagy fogást: 124,240 dollárért sikerült értékesítenie egy 1970-ben készült, alaposan felújított japán sportautót: a Datsun 240Z-t. Ráadásul ezt a példányt tekinthetjük egy valódi kiállítási autónak is. De ne szaladjunk ennyire előre!
Ez a modell az 1990-es évek elején került helyreállításra, akkor kapta vissza gyári narancssárga színét is. Kora ellenére a belső tér is kiváló állapotban van, a fa kormánykerék és a fekete bőrülések uralják a látványt.
Hirdetés

Az erőforrást tekintve pedig olyan finomsággal szolgálhat, mint egy sorhatos, 2,4 literes, 151 lóerős motor, ami persze 197 Nm nyomatékával ma már kissé mosolyogtató. Idős kora ellenére mindössze 53 108 km van benne, de ez nem is csoda. Leginkább kiállítási autóként funkcionált, a közönség megtekinthette a New York-i Whitney Modern Művészetek Múzeumában, de 1998-ban az Automotive Hall of Fame-ben is helyet kapott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?