Ez a partylimuzin, nem a hosszított Hummer, ráadásul épp eladó!

Egy egyedileg épített, 12 személyes Dodge Viper kabriót árulnak az eBay-en

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem, tényleg nem elírás: létezik egy Dodge Viper, amiben 12 ülés van, ráadásul egy kisebb vagyonért meg is veheted magadnak. Az már más kérdés, hogy a hatóságoknak mennyire tetszene, ha forgalomba is akarnád helyezni Magyarországon.

Egy Dodge Viper már magában is menő a rakparton, hát még ha magadon kívül egy 11 fős buliosztagot is be tudsz ültetni! Íme a 12 személyes Viper kabriólimuzin, ami mellett a hosszított Hummerek a totális stílustalansággal válnak egyenlővé. Az említett limuzin egy 1996-os Viperből épült át, és ha elölről vagy hátulról pillantasz rá, akkor észre sem fogod venni a módosításokat. Ha viszont oldalról nézed, akkor kicsit messzebbre kell menned, hogy belásd az egészet. A két gyári ülés mögött ugyanis egy laza autóhosszúságú toldást találsz majd. A toldásban kapott helyet a 10 fős VIP terasz, amelynek semmiféle teteje sincs, viszont legalább elölről és hátulról is bukócső szegélyezi - nem mintha ezt a tacskóviperát fel lehetne borítani.
Hirdetés
Az eredeti aukció már lezárult, de nem azért, mert a különleges vipera elkelt volna, hanem mert senki sem tett érvényes licitet a lejáratig. Ez a kikiáltási ár fényében nem túl meglepő, legalább 135 000 dollárt kellet volna kicsengetnie a vevőnek, ami átszámolva körülbelül 40 millió forint. Erre jön még rá a mi esetünkben a szállítás Las Vegasból, illetve a hazai forgalomba helyezés költségei, már ha ez utóbbi egyáltalán lehetséges. Mondjuk arról nem írnak, hogy az eredeti 8,4 literes V10-es benzinmotort bántották volna benne, ennek ellenére a hajtáslánc biztosan nem érintetlen, a kardántengelyt például mindenképp hosszabbra kellett, hogy cseréljék. További értéknövelő tényező lehet, hogy a limuzin mindösszesen 5900 mérföldet, azaz nem egész 10 ezer kilométert futott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?