Ez a világ legdrágább VW Transportere

Volkswagen T1 Samba Microbus 217 800 dollárért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Milyen aukció lehet az, ahol 41 millió forintnak megfelelő dollár egy Volkswagen T1 Samba Bus leütési ára? A kis mikrobusz komoly ellenfeleket gyűrt le a Barrett-Jackson árverésén.

Kalifornia, Orange megye - itt tartotta legutóbbi járműves árverését a Barrett-Jackson aukciósház, ahol hihetetlen eseménynek lehettek tanúi a résztvevők.
Az senkit nem nem lepett meg, hogy 159 500 dollárnál ütött a kalapács egy 1964-es Rolls-Royce Silver Cloud III James Young limuzin esetében, mint ahogy a 2005-ös Ford GT is reálisnak mondható 165 ezerért. Azonban a legnagyobb harc olyan modellért alakult ki, ami ilyen felhozatal esetén több, mint meglepő. A Volkswagen T1 Transporter legkülönlegesebb változata, a Samba Microbus a gyűjtők nagy kedvence, eme ritka változat eleve drága is, ám olyan még nem fordult elő, hogy valaki tízmilliókat áldozzon egy ilyen vidám hangulatú, 23 ablakos kis járgányra.
Most Kaliforniában éppen ez történt, az 1963-as évjáratú Samba licitje 217 800 dollárnál állt meg, amely cirka 41 millió forint - ez akkor is rengeteg pénz, ha az autó makulátlan állapotot mutat. Ez alapján nem meglepő, hogy e típust egyesek még a sírból is vissza kívánják hozni...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?