Ez alapján megnyugtató a BMW elektromos jövője

Elektromos négyajtós kupét mutatott a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyakig merült az elektromos autók fejlesztésébe a BMW, hamarosan érkezik az iX3, az iNext crossover és a most bemutatott i4 sportos Gran Coupé, ami mind közül az eddigi legizgalmasabb.


Figyel a márkahű vásárlók igényeire és a márkarajongókra is a BMW, jövőképének bemutatója alapján minden igényt ki fog szolgálni elektromos modelljeinek kínálatával is. A BMW új elektromos sorozatában már biztosan érkezik az elektromos X3-as, vagyis az iX3, valamint egy dedikáltan csak elektromos crossover, az iNext. A következő modell viszont nem más, mint a márka identitását tökéletesen megőrző kupé, pontosabban egy Gran Coupé, mely a következő 4-es sorozat négyajtós kivitelére épül. Ennek tanulmányautóját mutatta most meg a BMW, mely Concept i4 névre hallgat és a formaterv már önmagában is nagyon hasonlít a tavaly bemutatott 4-es sorozat kupé tanulmányautójára
Hirdetés

A Concept i4 már a márka új platformjára épül, melyre a 3-as és a 4-es sorozat is fog, vagyis egy hátsókerékhajtású modellről van szó. A BMW megőrzi az egyik legfontosabb részletet és az elektromos modelleket is hátsókerékhajtásúra tervez, vagyis a villanymotort a hátsó tengelyre építik, minden egyéb kiegészítő rendszert pedig az autó orrába a súlyelosztás miatt, az akkumulátort pedig a padlóba. Ez egyébként 80 kWh-s a tanulmányautóban, melyben 600 kilométeres hatótávolságra elég energiát képes tárolni. A hajtásról egy 530 lóerős elektromos motor gondoskodik, vagyis egyelőre úgy tűnik, hogy az elektromos 4-es sorozat erősebb lesz még az M3/M4 Competition párosnál is.
Dizájn tekintetében radikális újdonság bevezetésére készül a BMW. Ez pedig nem más, mint az autó orrának teljes magasságában ágaskodó hűtőmaszk pár, pontosabban azok stilizált változatai, mivel a Concept i4 orrán funkciója aligha lenne. A remek arányú ötajtós sportos modell hátulján a már látott keskeny fényszórókat láthatjuk, az utastér fölött pedig teljes egészében üvegből készült a tető. A beltér letisztult, elegáns és fényűző is egyben. A világos bőr, Alcantara és szövet kárpit alkalmazása mellett bronzos-arany kiegészítő elemeket és kristályüvegből készült iDrive kezelőszervet, zár kapcsolókat és egyéb apró gombokat használtak. A legérdekesebb mindenképp a digitális műszerfal, mely két hatalmas kijelzőből áll enyhén hajlítva. A kijelzők felülete fény elnyelő hatású, vagyis nem csillan vissza rajtuk a nap sugara, fényes nappal is tökéletesen láthatóak. A Concept i4 érdekessége a három választható menetmód, Core, Sport és Efficient, melyekhez külön hangeffektek tartoznak. Ezeket maga Hans Zimmer a híres zeneszerző komponálta meg a BMW számára és nagy valószínűséggel a sorozatgyártásra kész autókban is fogunk vele találkozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?