Ez garantáltan a legjobb gyorsulású Mégane lesz

Renault Mégane supercar a Prodrive-tól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Prodrive készíti fel Guerlain Chicherit Renault Mégane rallycross autóját. Ennél erősebb negyedik generációs Mégane aligha készül majd.


A francia Guerlain Chicherit neve sokaknak ismerősen hangozhat extrém rekordkísérleteiről és a Dakar Rally világából. Nem különben a Prodrive név: a brit csapatnak köszönhetjük a legendás Subaru Impreza WRC-ket. A japán gyár két világbajnoki címe is hozzájuk fűződik. Most a francia pilóta és a brit Prodrive közösen fejleszt rallycross autót, méghozzá a Renault Mégane jelenlegi, negyedik generációjából. Ebből rossz nem sülhet ki.
Idén csupán az évad második felében, a Rallycross Világbajnokság loheaci francia fordulóján láthatjuk a Mégane RX supercart. A Prodrive a legfrissebb WRX szabályok szerint készíti fel a Renault vadiúj alsó-középkategóriását, az ismeretlen forrású kétliteres turbós motornál valószínű nem adják 600 lóerő alá. Az egykori síakrobatika világbajnok Chicheritnek nem újdonság a rallycross világa, tavaly és tavalyelőtt is részt vett néhány VB futamon. Saját csapatot azonban csak most alapított GCK néven, akikkel 2018-ban teljes szezont futna.
Hirdetés

David Richards, a Prodrive vezetője elmondta: „Már régi vágyunk csatlakozni a Rallycross Világbajnoksághoz. Ez jelenleg a leggyorsabban növekvő motorsport-szakág, és esélyt ad számunka, hogy minden mérnöki tapasztalatunkat felhasználjuk egy világbajnok esélyes autó fejlesztéséhez. Guerlain minden kétséget kizáróan tehetséges pilóta, alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk vele és olyan autót fejlesszünk, amire ő és a Renault is büszke lehet.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?