Ez kell a népnek: hihetetlen siker a Kia 2,7 tonnás SUV-ja

Világszerte már 50 ezer darabot eladtak a tisztán elektromos Kia EV9-ből

Bár Magyarországon elmaradt az 5,01 méteres, hétüléses villany-Kiák tömeges megjelenése az utakon, világszinten igazán komoly sikereket ér el a hatalmas EV9 családi SUV.

A Kia EV9 legelső példányai már 2023 elején legördültek a szalagról, ám a valódi tömeggyártás 2023 júniusában kezdődött. Ennek ellenére máris megvan az 50 ezres mérföldkő a The Korea Economic Daily magazin értesülései szerint. Ebben a méretosztályban egyáltalán nem gyakori az ilyen mértékű siker, ám ehhez az is hozzájárul, hogy Amerikában imádják a vásárlók az ekkora monstrumokat. Természetesen Európában is népszerű a modell, így összesen 39 ezer példányt értékesítettek exportra a koreaiak 2024 áprilisának végéig.

Az igazi robbanás azonban még csak most jön, hamarosan ugyanis az Egyesült Államokban is megkezdődik a gyártás.

Ettől a pillanattól kezdve pedig komoly adókedvezményre is jogosultak lesznek az amerikai EV9 vásárlók, érthető okokból ez jó eséllyel jelentősen megugrasztja majd az eladásokat. fontos azonban megjegyezni, hogy a magyar utakat elkerülte a hatalmas koreai villanyautó-áradat, a legfrissebb adatok szerint 2024-ben eddig mindösszesen 18 példányt helyeztek forgalomba hazánkban az EV9-ből. miközben Ceedből 1296 darab fogyott. Ha kíváncsi vagy a tapasztalatainkra a hazai bemutatóról, akkor ide kattintva érheted el a vonatkozó cikket, ha pedig egy másik szemszögből, egy teljes hetes teszt utáni véleményre vagy kíváncsi, akkor erre a linkre érdemes klikkelned.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2024.06.07. at 21:16
    Permalink

    Az tehetős rétegnek fogalma sincsen milyen jó ez az autó .
    Előítélet van az embléma miatt ,de engem bőven kárpótol az ,hogy mindig minden körülmények között olyan hibátlan az autó amilyennek megtervezték .
    Minden nap élmény vele ,és a néma csönd ami autózás közben körül vesz ,döbbenet !400-500km-ert tud nagyon kicsi odafigyeléssel .130km/h max. ,de cserébe. Tényleg 24 perc és újabb 300Km tovább ….

Vélemény, hozzászólás?