Ez lenne a világ legmenőbb iskolabusza?

Jól áll az iskolabuszság a Hyundai Stariának

Kinder utónévvel most már gyerekek szállítására áttervezett Staria is létezik.

Futurisztikus és mondjuk ki, furcsa formaterve ellenére nagy sikert aratott a Hyundai Staria, legalábbis az első reakciók alapján. Aztán majd idővel kiderül, hogy az eladási adatok is alátámasztják-e ezt a sikert. Annyi biztos, hogy a Hyundai nem ül a babérjain és egy kimondottan kisebb gyerekek szállítására alkalmas iskolabusz változattal is előrukkolt. Ám a 11 vagy 15 személyes Staria Kindert egyelőre csak Dél-Koreában forgalmazzák. Kívül az élénksárga színével a hazai taxikra emlékeztet, illetve kapott a tetejére figyelmeztető jelzéseket is, a vezető oldalán pedig egy kihajtható stoptáblát is elhelyeztek, ami jelzi az autósoknak, hogy gyerekek fognak áthaladni az úton.
Hirdetés
Belül 3 üléssor található a vezetőülés mögött, minden sorban négy ülőhellyel. Ezeken a biztonsági övek magassága állítható, így különböző magasságú gyerekekre lehet állítani. Ám jól látható, hogy ezek az ülések keskenyek, így a kisebb gyerekeket célozták. Az autóba tolóajtókon keresztül lehet bejutni, csomagtér pedig nincs. Az orrában pedig 3,5 literes LPG-vel is üzemelő motor kapott helyet, ami adókedvezménnyel jár. A 11 üléses változat alapára 34,78 millió won (kb. 9 millió forint), a 15 üléses pedig 37,41 millió wonról, körülbelül 9,7 millió forintról indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?