Ez lesz a legritkább Jaguar F-Type kiadás

60 éves a Jaguar legismertebb autója, ritka stílusos különkiadással ünneplik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyedi fényezés az új F-Type különkiadáson sokkal többet jelent, mint bármilyen más esetben. A '60-as években használták utoljára ezt az árnyalatot, és most az új kupén is pont ugyanolyan jól áll.

Kétségtelenül az E-Type a Jaguar legismertebb modellje, mely éppen idén ünnepli 60. évfordulóját. Az ikonikus sportkupé a márka életében rendkívül fontos szerepet töltött be, bizonyos versenyváltozatainak gyártását épp az utóbbi években kezdte újra a márka veterán autókkal foglalkozó részlege. Az új autókért felelős vezetőség pedig méltón próbál megemlékezni a Jaguar E-Type 60 éves múltjára, amire egy különkiadással készültek. Az F-Type Heritage 60 Edition valóban különlegesnek is ígérkezik, csupán 60 darab készül belőle így mindenképp nagyon ritka kivitel lesz. Több apró, ám annál lényegesebb egyedi jegyet hordoz magán. Rögtön szembetűnő a színe, a zöld árnyalat neve Sherwood Green, mely az eredeti E-Type egyik választható színe volt, és a '60-as évek óta egyetlen modellen sem használta a Jaguar. Egyedi szériában készülő 20 colos felniket, fekete féknyergeket és a különkiadás jelvényét viseli a Heritage 60. Az utastér is tartogat érdekességeket, mint például a középkonzol tetején látható alumínium díszbetét, melynek mintája megegyezik az E-Type belső tükrének hátoldalán láthatóval. A kárpit árnyalata, varrása szintén egyedi, valamint a szőnyegek hímzése és szegése is. Mindkét karosszériaváltozatban rendelhető, de csak egyféle hajtással, az F-Type R 575 lóerős kompresszoros V8-as benzinmotorjával és automataváltóval.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?