Ez ma a legvédettebb civil autó – a Mercedes-Maybach S 600 Guard

Bemutatták a VR10-es védelmi szintű golyóálló Mercedes-Maybach S 600 Guardot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába jók a programok, ha kevés a védelem - hogy egy klasszikust idézzünk. Épp ezért itt a golyóálló Mercedes, ami megvéd szinte mindentől.


Kezdhetnénk pár közhellyel, hogy félni beteges dolog, illetve, hogy aki tisztességes, annak nincs mitől félni, de a világ azért nem ennyire egyszerű. Nem csak diktátorok és maffiózók járkálnak támadásról védett autókban, hanem demokratikus államok vezetői is, illetve sok olyan gazdag, aki valami miatt félti az életét és a gazdagságát. Nekik készült a Mercedes-Benz legújabb modellje, ami kívülről csak egy tisztességesen felszerelt S-osztálynak tűnik, de annál sokkal többet rejt. A neve sem mindennapi, hiszen ez már a luxus luxusát jelző Mercedes-Maybach szériába tartozó S 600 Guard.
Hirdetés


A luxusautó ugyanis a szokásos szolgáltatásai mellett kipróbáltan tudja a VF10-es ballisztikai szintet. Utóbbiról elég annyit tudni, hogy olyan komoly szint, amit eddig ezt más személyautónak nem is sikerült elérni, így a Mercedesé az elsőség. A legbiztonságosabb személyautó karosszériája és üvegei is ellenállnak a gépkarabéllyal leadott sorozatnak, még akkor is, ha erősített acélmagú golyókkal lőnek a gonoszok. Az üvegek igazából többrétegű polikarbonát lapok, a karosszériaelemek meg aramid és PE komponensekből álló betéteket kapnak a repeszvédelem ellen. Nagy eredmény, hogy a laminált üvegek nem rontanak a kilátáson, viszont védenek a robbantásos merényletek ellen is. Mindennek komoly ára van, Németországban 470 ezer eurótól - az ma 146 millió forint - elérhető a legmenőbb páncélos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?