Ez már a négyhengeres Porsche-boxer?

A Porsche nürburgringi tesztjén már a felfrissített 911-es köröz, és hangra négyhengeres

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig két éve gyártják, de már készítik a Porsche 911 frissítését. A teszten elcsípett autónak viszont mintha négyhengeres hangja lenne.


Nem sokkal ezelőtt már megírtuk, hogy hamarosan boxer négyhengeres, turbós motorokkal fog kijönni a Porsche. A fogyasztáscsökkentés és az emissziójavítás oltárán a kisebb Boxster- és Cayman-sorozatban fel kell áldozzák a hathengeres motort. A lépés logikus és nem is szentségtörés, mivel az eredeti, régi 356-os Porschék is boxernégyesek voltak, persze nem turbósak. A pletykának induló hírt végül a Porsche vezetése is megerősítette, de nem közölték, hogy mikor és miben jelenhet meg az új motor. Úgy tűnt logikusnak, hogy majd az új Macan SUV olcsóbb változatiba építik elsőként. Erre most itt ez a videó, ami egy kicsit összezavarja a képet. Azt tudtuk, hogy a 911 jelenlegi generációja (a 991 kódú) bár még csak két éve fut, de már tervezik a még meg sem ereszkedett ráncainak felvarrását. Korábban viszont azt ígérték, nem kerül bele a négyhengeres a 911-esbe. Nem marad más, mint hogy még egy párszor megnézzük a videót és füleljünk, vajon ez tényleg csak négyhengeres?
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?