Ez már a végleges elektromos X3-as BMW lehet!

Küszöbön a BMW elektromos generációjának első új tagja, itt az első fotó az iX3-ról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új időszámítás kezdődik a BMW-nél, az elektromos modellek forradalmát könyvelheti el a gyártó saját életében, érkezik az iX3, ezek a fotók már arról készültek.

Hirdetés
Amennyire hirtelen érkezett a BMW futurisztikus villanyautója, az i3 és a még inkább fantasztikus mozikba illő sportautója, az i8, annyira hirtelen le is apadtak az új elektromos modellek. A következő években érkezik a BMW elektromos autóinak második hulláma, mely már nem csupán egy tisztán elektromos modellt fog jelenteni, hanem egy teljes modellcsaládot. Ezek legelső tagja az iX3, melyet eddig csak tanulmányautóként láthattunk, most viszont előkerült róla két fotó. Vannak kétségek a hitelességét illetően, ugyanakkor olyan részletek láthatóak rajta, melyek a tanulmányautó alapján készültek el, de már a sorozatgyártású autókra jellemző, egészen valódinak tűnik.A fotók egy olyan instagram oldalra kerültek fel, melyen nincs más bejegyzés, vélhetően csak ezek miatt készült el a fiók. A fotó hitelességét erősítik az autó orrának részletei, a vesék megoldása eddig nem látott, a koncepciótól jelentősen eltérő. Ez alapján a BMW mégis inkább a különálló vesék mellett marad, a lökhárítók egyedi kék díszítéseket kapnak, valamint a felnik is teljesen újak, alacsony légellenállásúak és messziről felismerhető általuk az iX3. A BMW első olyan elektromos modellje lesz az iX3, mely már meglévő modellre épül. Az előzetes hírek alapján padlólemezébe 74 kWh-s akkumulátort építenek, 286 lóerős villanymotorját pedig a hátsó tengelyre kapja. Az új elektromos BMW hatótávolsága 440 kilométer lehet WLTP szerint, és rövid időn belül két további modell fogja követni, az iNext és az i4.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?