Ez már az új Porsche 911!

Megérkeztek az első fotók a vadonatúj Porsche 911-ről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyolcadik generációjához érkezik a Porsche ikonikus modellje. A 911 alapjaiban újul meg, ám ahogy azt megszokhattuk, karaktere változatlan, retro, mégis friss.


Egyre inkább úgy fest, hogy generációról-generációra már nem fogunk tudni meglepődni a Porsche 911 kinézetén. A legújabb, már nyolcadik generációs 911, a 992 sorozatszámú ugyan még nem hivatalosan, de már gyári fotókon mutatkozik. Az igencsak alacsony felbontású fotókon viszont már látszik a lényeg, amire valójában számítottunk is; az új modell túlzottan nem változik. Marad a forma és a két kerek első fényszóró, apróságoknak tűnnek, mégis alapjaiban más és új a 992-es széria.
Hirdetés

Máshogy osztják az első lökhárító és a sárvédők, a csomagtérajtó illesztéseit, az igazi újdonságok viszont hátul történtek. A Panamerához és Cayenne-hez hasonlóan összekötötték a két hátsó lámpát egy LED csíkkal. A belsőről eddig készült kémfotókon egyelőre annyi látszik, hogy egészen más lesz a dizájn, mint eddig, valamint a műszeregység öt műszeréből is csak egy marad meg analóg mutatósnak. Az új 911 legnagyobb technikai újdonsága mindenképp az új nyolcfokozatú PDK váltó érkezése, a hajtás az előzőhöz hasonlóan hátsó, vagy összkerékhajtású is lehet. A hathengeres boxermotor teljesítményéről egyelőre nincs túl sok szó, ám nagyjából 385 és 450 lóerő közötti teljesítményszintekre számíthatunk. Az új 911 bemutatását a Los Angeles-i Autószalonon tartják november 27-én.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?