Ez már beteg: BMW X5 3,8 literes fogyasztással, jön az eDrive

BMW X5 eDrive: a BMW első plug-in hibrid autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rövidesen gyártani kezdik a BMW első, hálózatról tölthető autóját, az X5 eDrive 30 km-t mehet majd bárminemű benzinégetés nélkül.


Hibridje van már a BMW-nek, nem is egy (például a csodás 7 ActiveHybrid), de plug-in, hálózatról tölthető konnektoros hibridje még nincsen. Viszont hamarosan lesz, s az új, harmadik generációs X5-ből készül az úttörő modell eDrive névre hallgatva.
Hirdetés

Az X5 eDrive benzines hibrid lesz 4 hengeres, ikerturbós 2,0 literessel (28i 245 lóerővel) és xDrive összkerékhajtással. A pontos adatok még nem publikusak, de 270 LE feletti lehet a rendszerteljesítmény, míg a váltó 8 fokozatú automata. Százra kevesebb mint 7 mp alatt gyorsulhat a 2,3 tonnás hibrid dömper, a vegyes fogyasztás szürreális 3,8 l/100 km lehet 90 g/km CO2-kibocsátás mellett, a tisztán villanyos üzemmódban megtehető távolság 30 km a "több mint" 9 kWh-s lítium-ion akksival.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 12:47
  Permalink

  ha egyszer lenne egy új X5-ös béjemvém, akkor a legfontosabb dolognak tartanám a fogyasztását. hahahahahahahaa

  30 km tud megtenni elektromosan? gyááááááááá mekkora siker 2014-ben!!!! Esetleg illendő lenne már, hogy legalább 100 km tudjon megtenni. De tök mind1, mert 25-30 milláért leszarom, hogy 3.8 liter vagy 10 liter a fogyasztás. Mindig az olyan dolgokat veszik előtérbe, ami egyébként senkit se érdekel. ez is annyit fog fogyasztani, mint a 10 éves X5-ös. Ne feledjétek amit most írtam! 😀

 • 2017.10.29. at 12:47
  Permalink

  A lényeg, hogy össze tudod hasonlítani más autók fogyasztásával szabványos tesztciklusával. Ha azok közt az egyik kevesebbet fogyaszt mint a másik, akkor jó eséllyel hasonló stílusban vezetve, hasonló körülmények között valóságban is kevesebbet fog fogyasztani.

Vélemény, hozzászólás?