Ez most nem Michelisz hétvégéje volt

Taroltak a Citroënek a Slovakiaringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szlovákiában mindkét futamon csakis a Citroënek tudtak dobogós helyeket szerezni a WTCC-n, a Hondát hajtó Michelisz Norbi így is nagyot vezetett.

A WTCC egyetlen magyar versenyzője, a Hungaroringen tavasszal rajt-cél győzelmet arató Michelisz Norbert hiába érzi második hazai pályájának a Slovakiaringet, az időmérőn csak a 13. helyet tudta megszerezni, így mindkét futamon onnan indult. Az elsőben aztán hiába jött fel a tizedik helyig (leginkább Ma Ching Hua rajtnál beragadásának köszönhetően), defekt miatt kiesett, miközben Muller, López és Loeb három Citroënnel végzett az élen.
Hirdetés

Ma Ching Hua a második futam rajtjánál is beragadt, immár büntetést is kapott érte, ami Michelisz Norbinak három pozíciót is hozott. Hogy a meccs kemény volt, az mutatja, hogy hazánk fiát Monteiro a heves üldözésben egyszer kiforgatta, ám Norbi a gázon állva visszahozta autóját, s Monteirót maga mögött tartva tudott nyolcadikként befutni. A dobogóra ugyanaz a citroënes trió állhatott, amely az első futam után, ám ezúttal fordított, Loeb, López, Muller sorrendben, ami nem meglepő, hiszen a kvalifikáció első tíz helyezettje számára a rajtsorrend is fordított.
A Zengő Motorsport egésze saját technikáját okolta a most is tökéletesen autózó Michelisz Norbi visszafogott szerepléséért, mint mondják, mindent megtesznek, hogy a mumust megtalálják, hiszen egy hét múlva Franciaországban kell helytállniuk.
Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)
  1. López (argentin, Citroën C-Elysée) 239 pont
  2. Muller (francia, Citroën C-Elysée) 209
  3. Loeb (francia, Citroën C-Elysée) 178
  4. Monteiro (portugál, Honda Civic) 108
  5. Tarquini (olasz, Honda Civic) 96
  6. Michelisz (magyar, Honda Civic) 86


A konstruktőri pontverseny állása
  1. Citroën 529 pont
  2. Honda 366
  3. Lada 157

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?