Ez nem ám a sima 2-es, hanem az új Z2-es

A BMW a 2-es kupénak álcázva teszteli a fronthajtásos Z2-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lehetne akár a Z5 is, de a legfrisebb hírek szerint ez a 2-es kupénak tűnő öszvér igazából a már elöl kaparós Z2-es roadster.

Profilból tisztára mint a 2-es kupé, de mégsem az. Az oldalajtók és a hátsó kerék közti felület ezen a lencsevégre kapott piros autón sokkal kisebb, mint a ma gyártott legkisebb kupé BMW-n. Mégis, mi lehet ez? A német oldalakról elterjedt képekről először azt hitték, hogy a Z4-est váltó Z5 roadster teszteléséhez használt gazdatest kapott ilyen álcázást. Ha jobban megnézzük a képet, látszik a karbon tető, ami eleve alacsonyabb, mint a 2-esen. Aztán a szélvédő is meredekebb szögben áll és szemmel láthatólag rövidebb a tengelytáv is.
Hirdetés

A német Auto Motor und Sport szaklap szerint azonban nem a Toyotával közösen fejlesztett, hibrid hajtással is várható Z5-öt látjuk, hanem a Z2, vagy más források szerin Z1 néven emlegetett új roadstert. Tudják, ez lenne az, amiről nemrég már megírtuk, a Minivel közös UKL platformra épül és elsőkerékhajtású lesz. Motorja a legerősebb Mini, a Cooper JCW 231 lóerős négyhengerese lenne két literrel és TwinPower turbófeltöltővel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?