Ez talán 2015 legmenőbb autós naptára

Sirályszárnyas Mercedes egy kubai erdő széléről az új Degler Kuba naptárban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kuba elszigeteltsége okán évekig nem érkezett új autó az országba. A Degler naptár képei közt azonban van, ami túlmutat ezen a sablonon.


Piotr Degler Jablonski autófotós már második naptárját készítette el. A 2015-ös kiadás címe: Carros de Cuba, azaz Kuba autói. Tudják, az ötvenes évek tipikus amerikai autói, erősen átalakítva, tákolva, ahogy fennmaradtak a hiánygazdaságban. Mindenféle típusidegen, újabb japán és orosz alkatrésszel életben tartva róják az utakat a régi Cadillac-ek és Studebakerek. Rajtuk kívül az itthon is unásig ismert és használt kockalámpás Ladákkal frissült csak az autóflotta. Hiába szabad már elviekben az autóvásárlás, az irreálisan magas árak miatt maradnak a régiek.
Hirdetés


Degler naptára nagyon jól megidézi a hangulatot, de autórajongó szemmel mégis egy német kocsi a legnagyobb szenzációja. Hallott egy sztorit egy banánfa alatt rohadó klasszikus, sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL-ről. A beszámolója szerint egy hónapig kereste, már szinte fel is adta a talpalást, de végül megtalálta. Ahogy a képen is látszik, tulajdonképpen menthetetlen állapotban van. Mégis, egy 1400 példányban, 1954 és 1957 között gyártott legenda minden még létező darabja ér valamit. Talán van része ami menthető, ami alapján újjá lehetne építeni. Érdekes sztorija lehet, az biztos. Nem csoda, hogy a Kubában lőtt 25 ezer autófotó közül ezt is beválogatta naptárába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?