Ez történik, ha keresztezik a Fiat Pandát egy Ford Fiestával

Kapaszkodj! Egy R5-ös Fiesta szívével tombol ez a Panda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hangulatos videóval jelentkezett az M-Sport, ahol többek között a Ford raliversenyautói készülnek. Ám, most egy kis olaszos kitérőt tettek.

Hatalmas rajongótáborral rendelkezik a Fiat Panda, de nem ám azért, mert olyan vérmes gépezet. Cukisága, egyszerűsége, strapabírósága fogott meg sokakat, éppen ezért érdekes az irány, ahonnan az M-Sport megközelítette az átalakítását. Miközben persze gőzerővel dolgoznak az új Puma WRC versenyautón is. Szóval a 4x4-es Pandába a Ford Fiesta R5 versenygép szívét ültették. A Pandemonium névre keresztelt újszülött 300 lóerős, nyomatéka 450 Nm, amit az 1,6 literes, turbós benzinmotor állít elő. Természetesen az összkerékhajtás maradt, szekvenciális sebességváltó juttatja az erőt a kerekek felé, emellett a kasztnit is kicsinosították (szélesítették 360 milliméterrel), így már egyből látszik rajta, hogy

ez egy veszett Panda.

Bent az FIA szabályainak megfelelő bukókeret, versenyülések, hatpontos biztonsági övek teszik valódi rally gyémánttá az autót. Nézd meg az alábbi videóban, hogy mit tud az M-Sport tesztpályáján, ahol mi is kipróbáltuk annak idején a Ford GT-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?