Ez történik, ha villanyrolleres ütközik autónak!

Törésteszt rollerrel!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP teszteken sokféle vizsgálatot elvégeznek. Minden irányból összetörik az autókat, vizsgálják a gyalogosgázolás következményeit, de rolleres tesztet még nem láttunk tőlük, most is a DVR-től (Német Közlekedésbiztonsági Tanács) érkezett ilyen.

Sok embert látni az utcákon villanyrolleren, bármiféle védőfelszerelés nélkül. Se bukósisak, se könyökvédő, esetleg gerincvédő. Pedig egy ilyen jármű elég gyors tud lenni, hogy nagyon csúnya vége legyen vele egy balesetnek. Vajon mi történik, ha személyautóval ütközik? Nagyon is jó a kérdés, látva, milyen rohamtempóban szaporodnak a villanyrollerek. Németországban tavaly 2155 személyi sérüléssel járó villanyrolleres balesetet regisztráltak. Valószínűleg ennél több is történt, hiszen gyakran nem jelentik be az olyan eseteket, amikor nincs másik sértett. A DVR (Német Közlekedésbiztonsági Tanács) elvégezte azokat a törésteszteket, amikre valószínűleg sokan kíváncsiak, pontosabban arra, hogy milyen következményekkel járhat, milyen sérüléseket okozhat, amikor egy villanyroller nekiütközik egy autó oldalának!!! Nos, akár halálos kimenetele is lehet egy ilyen ütközésnek. A tesztekről készült videón jól látszik, hogy oldalütközés során elsősorban a fej sérül meg súlyosan. Épp ezért oly meglepő, hogy nem kötelező a bukósisak azokban az országokban, ahol az e-rollerek közlekedését már napjainkban is szabályozzák. Csupán ajánlott a használata. Nézd meg a videót, ami után biztosan érezni fogod, hogy ez igencsak erős ajánlás!
Hirdetés

Hirdetés

Forrás: Baleset-megelőzés Facebook
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.10.14. at 09:57
    Permalink

    Nem reális a teszt. Ezekben a tesztekben nem lehet kiküszöbölni az emberi reakciót. Autóban olyan nagy sebességek vannak, és olyan nagy erőhatások, hogy az emberi reakciónak vajmi kevés hatása van, de kis sebességeknél és egy olyan kis szállító-eszköznél, mint egy roller, igenis bele kell számítani, amit egy bábuval nem lehet reprezentálni. Senki sem ütközik úgy, hogy ne eresztené el a roller kormányát, és ne tompítaná az ütközést. De ebben az esetben is megsérülhet a feje az igaz.

Vélemény, hozzászólás?