Ez volna az igazi női autó?

Kínában piacra dobtak egy kimondottan nőknek szánt autót

Olyan hatalmas a kínai autópiac, hogy simán belefér az autógyártóknak akár külön márkákat is létrehozni bizonyos vásárlói rétegek számára. Most nem teljesen ez történt, de a Geely egy kimondottan női autóval jelentkezett.

Ott tartunk, hogy bizonyos kínai autógyártók egyetlen vásárlóréteg számára is létrehoznak márkákat, hiszen képesek eladni így is annyi autót, ami már hasznot termel. A Geely most épp nem külön márkát hozott létre, de egyik modelljüket úgy alakították át, hogy az kimondottan a női vásárlók szívét csábítsa el. Ez az Icon elnevezésű SUV, aminek a Protagonsit (magyarul főhős) utónevű változatát kimondottan női autónak szánják. Ugyanakkor a „nőiesség” leginkább a színválasztáson érhető tetten. Hiszen a 4,3 méter hosszú, kicsivel több, mint 1,8 méter széles és 1,6 méter magas, valamint 2,6 méteres tengelytávolságú SUV kéttónusú fényezése a vulkánszürke+neonlila kombóból áll. Emellett rendkívül bőkezűen mérik a vezetőtámogató rendszerek számát is, ám ez már bármilyen más autó esetében így van. Továbbá a motorizáltsága sem túl cizellált, az 1,5 literes turbós benzinmotor teljesen átlagos, 178 lóerővel és 290 Nm forgatónyomatékkal mozgatja az autót. Váltója 7 fokozatú duplakuplungos automata, ára pedig átszámítva körülbelül 5,8 millió forintról indul.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?