Ezek a legbiztonságosabb autók – Amerikában

13 modell kapott csillagos ötöst az IIHS tesztjén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Egyesült Államokban az autók törésbiztonságát vizsgáló szervezet nyilvánosságra hozta listáját a legbiztonságosabb modellekről.

Az USA-ban az autók törésbiztonságát vizsgáló Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) - természetesen kategóriánként - értékelte a 2013-as modelleket azt is megemlítve, hogy a méret és a tömeg miatt egy kisautót például senki se hasonlítson a nagyokhoz.
A szervezet Top Safety Pick+ kiemeléssel külön "díjazott" 13 típust - ezek minden területen kiemelkedő védelmet nyújtanak, még a gyalogosok számára is: Ők ABC-rendben az Acura TL, a Dodge Avenger/Chrysler 200 Sedan, a Ford Fusion, a Honda Accord Coupe és Sedan, a Kia Optima, a Nissan Altima Sedan, a Subaru Legacy és Outback, a Suzuki Kizashi, a Volkswagen Passat és a Volvo S60.
Érdekes ugye, hogy a 13-ak mindegyike középkategóriás, s ahogy a sajtóanyag is írja, közülük csupán kettő a prémiumosnak skatulyázott (az Acura és a Volvo). Igazság szerint az IIHS még csak 29 modellt vizsgáztatott legújabb módszere szerint, méghozzá az ott megfizethető és luxusszínvonalú középkategóriásokat...
Legalább jó minősítést 117 modell érdemelt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?