Ezek a legnépszerűbb használt SUV modellek!

Valószínűleg senki nem lepődik meg a toplista tetején álló autón

A Használtautó.hu aktuális adatait, vagyis a telefonos megkeresések volumenét megvizsgálva tavaly és idén is egyértelműen egy esztergomi modell a befutó.

Körbenézve az utakon, valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy a Használtautó.hu adatai szerint is a Suzuki Vitara a magyar SUV-vásárlók kedvence. Sőt, 2023-hoz képest kb. 10-10%-ot nőtt a portálon meghirdetett darabok és a telefonos érdeklődések száma is, miközben a Vitarák átlagára tavalyhoz képest mintegy 5%-kal csökkent. Emellett a tavalyi dobogóhoz hasonlóan az idein is a BMX X5-öt és a Toyota Rav 4-et láthatjuk a Suzuki mögött.

A BMW szabadidő-autóinak sikerét mutatja, hogy az X5 mellett még az X6 is befért a Top10-be. Persze a Toyota RAV4 bronzérme is indokolt, ugyanis ezt a típust tartják a kompakt SUV kategória megteremtőjének.

1994 óta kínál alternatívát azok számára, akik terepjárós kinézetű személyautóra vágynak. A legmagasabb átlagárat a BMW X6-nál láthatjuk, ez körülbelül 17,5 millió forintot jelent. A legalacsonyabb átlagár pedig 4 millió forint, ebből az idősödő Mercedes-Benz ML-osztályra futja.

Érdekesség még, hogy a 2023-as toplistához képest idén a Toyota C-HR is megjelent a legnépszerűbb SUV-ok között, méghozzá 8,2 millió forintos átlagárral.

Valószínűleg mostanra érkezett meg abba az ársávba, hogy egyre többen megengedhetik maguknak a 2016 ót gyártott crossovert.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?