Ezekben a városokban van a legnagyobb dugó

Top 10 bedugult városok - a TomTom adatai szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Moszkva vezet a TomTom dugórangsorában, magyar város pedig nincs is rajta. Örülhetünk.


Már múlt héten írtunk a holland navigációs szoftvergyártó TomTom éves dugójelentéséről, s arról, hogy immár Kínából is vannak adataik. Igen, ott is komoly torlódásokat tud okozni a robbanásszerű mobilizációs fejlődés. De vajon mely városokban van a legnagyobb dugó, mely városokban van a legnagyobb torlódás? Kiderül a TomTom toplistájából.
Hirdetés
Top10 legzsúfoltabb közlekedésű városok (Forrás: TomTom)
  1. Moszkva, Oroszország: 74%
  2. Isztambul, Törökország: 62%
  3. Rio de Janeiro, Brazília: 55%
  4. Mexikóváros, Mexikó: 54%
  5. São Paulo, Brazília: 46%
  6. Palermo, Olaszország: 39%
  7. Varsó, Lengyelország: 39%
  8. Róma, Olaszország: 37%
  9. Los Angeles, USA: 36%
  10. Dublin, Írország: 35%


Moszkva toronymagasan vezet, 74%-os értéke azt jelenti, hogy csúcsidőszakban 74%-kal több idő megtenni egy utat, mint mondjuk éjjel. Az éjjel egy óra alatt letudható távra csúcsidőben még nyugodtan rádobhatunk háromnegyed órát. Érzetre ilyennel itthon is össze lehet futni - csak nem éves átlagban. Budapest 24%-os értékével a 31. helyen áll, igaz, nálunk is mért már 45%-os csúcsértéket is a TomTom. Moszkvában viszont a 74% az éves átlag, ami azért tényleg kemény lehet.
Aki járt, vagy dolgozott már Moszkvában, az tudja is, hogy sokszor fölöslegesnek tűnik autóval közlekedni autóban ücsörögni a dugóban. Mi lehet a megoldás? Új utak, közlekedésfejlesztés? A TomTom elnöke, Harold Goddijn szerint a hagyományos lépések, mint új utak építése, illetve a meglévők szélesítése már nem bizonyul kellőképpen hatásosnak. Alternatív közlekedést kell választani, a tömegközlekedést fejleszteni, vagy kerékpárra pattanni, ahogyan a hollandok is teszik gyakorta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?