Ezekkel a rendőrautókkal még menőbb lenne a Pofátlan(TAN)ítás!

Texasban ilyen Camarókkal csapatják a seriffek, a helyiek szellemautónak hívják őket

Az álcázott rendőrautóknak kezdetben itthon is komoly visszhangja volt, amikor először kezdtek el jogosan "lesből támadni" a szabálytalankodókra. Valami ilyesmi történik épp Texasban is, csak egy kicsit vagányabb kocsikkal.

Bizonyára nagyon boldogok azok a texasi seriffek, akik mostantól ilyen Camarókkal járhatnak. Ezen a jókedven természetesen a rendszeres gyorshajtók és notórius szabálytalankodók nem osztoznak, többen még a Twitteren is hangot adtak elégedetlenségüknek. Sokan kritizálják, hogy az autók "jelöletlenek". Hazánkból is ismerős lehet mindez, a rendőrség Pofátlan(TAN)ító akcióinál viszont van egy nagyon fontos különbség. A hazai Octaviák és Audik tényleg jelöletlenek, ezek a Chevyk viszont nem.
Hirdetés
Ha közelről megnézzük a Camarók oldalát, látszik rajtuk a "Sheriff" felirat, csak épp nagyon oda kell rá figyelni: fehér alapon fehérrel van írva. Ahol nincsenek hozzászokva az ilyesmihez, ott előfordulhat, hogy egyeseket zavarni fog, én viszont a kezdetektől egyetértek az ilyen akciókkal: ne csak akkor legyünk szabályosak, ha látjuk a rendőrautót. Egyetlen okból nem lenne csak menő, ha Magyarországon is ilyeneket álcáznának: sajnos túl feltűnőek lennének a hazai forgalomban, ezzel pedig gyakorlatilag értelmét vesztené a jelöletlenségük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?