Ezer mentőautót cseréltek le az elmúlt 10 évben

Csaknem 10 évvel fiatalabbak a teljes járműparknál a mentőautók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kedden átadott 20 új mentőautót további 42 példány követi a napokban, az Országos Mentőszolgálat autóinak átlagéletkora így 4,8 évre csökken.

E hét kedden 20 új mentőautó érkezett az Országos Mentőszolgálathoz, az eddig is alkalmazott Volkswagen Crafterekre építkezve. További 42 példány a napokban követi ezeket, így az OMSZ autóinak átlagéletkora 4,8 évre csökken - ami csaknem 10 évvel kedvezőbb, mint a teljes hazai állomány 14,7 éves adata. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a keddi budapesti átadón kijelentette: a mentőautó-állomány megújult, a kormány gyakorlatilag ezer gépjárművet cserélt le 2010 óta. Nem csak a mentőautók, azok teljes felszerelése is új, korszerű.
Hirdetés
Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott, a kormány 2010-hez képest megduplázta az OMSZ támogatását; 2010-ben 223 mentőállomás volt az országban, ebből több mint 100-at a kormány felújított és korszerűsített, és további 30 új mentőállomást adott át, valamint 12 mentési pont létesült. Kásler Miklós köszöntet mondott az OMSZ minden dolgozójának a rendkívül lelkiismeretes, önfeláldozó munkájáért.
Hirdetés
Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója közölte, tavaly 82 új mentőautót vásároltak, ebből most 20 érkezett meg. Amellett, hogy az elmúlt tíz évben sikerült a flottát megújítani, munkaruhát cseréltek és mentőállomásokat újítottak meg, továbbá digitalizáltak a mentést, és ma már mesterséges intelligencia segíti a döntéseik meghozatalát - mondta el. Csató Gábor kiemelte: az OMSZ Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye, amely mintegy ezer gépjárműből álló flottát működtet. A közreadott sajtóanyag szerint a kormány az OMSZ részére 2017 és 2021 között 624 mentőautó beszerzését irányozta elő. Eddig 543-at gyártottak le, és ebből még 42 a napokban érkezik meg az OMSZ-hez.
Hirdetés

Tudtad, hogy te is segítheted a mentők munkáját?

Csupán azzal, ha a forgalomban figyelsz rájuk - részletesen itt írtunk róla, hogy miként kell reagálni, ha meglátod villogójukat, meghallod szirénájukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?