Ezért ne büntetőfékezz, pláne egy Hummer előtt!

Kevés undorítóbb megmozdulás létezik a büntetőfékezésnél, ő most megtanulta a leckét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autó nagy felelősség, még nagyobb kihívás, hogy az indulatainkat megfelelően kezeljük. Van, aki erre nem képes, ennél a civicesnél is eldurrant valami, és a Hummer kicsit nagyobb volt.

Az indulatkezelés nehézségeibe nap mint nap belefuthatunk, ha autóval közlekedünk. Vannak, akik nem tudják, hogyan kell helyén kezelni egy-egy helyzetet, pláne a szabályok betartásával és a fizika határainak kezelésével is vannak problémák. Ez a felvétel most Amerikából érkezett, de a büntetőfékezés globálisan divatos revansvételi forma. A videón egy kamion fedélzeti kamerájának a felvétele látható, a Civic jobbról kielőzi a kamiont és bevág a belső sávba, ahol szinte azonnal rá is tapos a fékre. Az érkező Hummer H2 talán még ha akart volna sem tudott volna időben lefékezni, a közel 3 tonnás önsúly, a bütykös gumik és a gyatra fékek nem éppen erre valók, de a felvételből ezt nehéz megállapítani. Az viszont már szándékos, hogy utána még kétszer nekimegy a Civicnek, mindketten óriásit hibáztak, ez tény.
Hirdetés
A büntetőfékezésnél undorítóbb viselkedési formát nehéz lenne találni is a közúton. A Civic sofőre vélhetően bele se gondolt, hogy a Hummer vagy nem tud megállni mögötte, vagy nem akar, akkor viszont nagyon rosszul járhat, ahogy az történt is, a kisebb lökésektől is alaposan összetört a Civic hátulja. Az előzményeket nem tudjuk, de erre az egészre nem lehet jó indok, képtelenség, hogy legyen! Ha a Hummer valóban föltartotta a belső sávot, akkor sem indokolhatja semmi a balesetveszélyes helyzet kialakítását a Civic sofőre felől. Valamint, ami talán a legfontosabb, ha a Civic sofőrét a haladásban gátolta a hummeres, mire ő kielőzte a hatalmas SUV-t és még egy kamiont is jobbról, onnantól már szabad lett volna az út. Ebből persze tökéletesen látszik, hogy messze nem a haladás volt a lényeg, hanem az oktatás, az önrendőrködés. Hát, most megtanulta a leckét, annyi biztos, mindig az erősebb kutya...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?