Ezért ne szaladjunk át az úton!

Elrettentő videó Ukrajnából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A videóban szereplő fiatalembernek óriási szerencséje van, hogy komoly sérülés nélkül megúszta felelőtlenségét. Ennek ellenére mindenkit óva intenénk, hogy utána csinálja a "mutatványt".


Téli körülmények között még óvatosabbnak kell lenni, mint egyébként. A felvételen jól látszik, hó és jég volt pár napja az ukrajnai Donyeckben. Egy autós fedélzeti kamerájával rögzítette, ahogy egy férfi előbb kötelességtudóan várakozik az úton átkelés előtt, majd, mintha megcsípték volna, úgy kezdi el szedni a lábát, és a nagy sietségben kis híján beesik a villamos elé. A legszerencsétlenebb módon, természetesen télen, kesztyű nélkül, zsebre rakott kézzel. Hogy mi lett neki ennyire sürgős, nem tudjuk, csak az biztos, hogy az út szélére pakolt jeges hókupacon elcsúszik, irányban egyenesen villamos elé. Feltehetőleg az utolsó pillanatban vette észre a közeledő villamost, megállni nem tudott, így már a földre kerülve sikerült elhúznia magát a kerekek elől. Óriási szerencséje volt, hogy a szerelvény nem amputálta a lábait, örülhet ha fájó fenékkel megúszta az esést.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 13:39
  Permalink

  Én úgy látom, kijelölt gyalogátkelő tábla nincs a kép jobb oldalán, se a villamospálya előtt, sem utána. Viszont, van az úttest bal oldalán és tőle balra még egy. Vagyis, az arra az úttestől elválasztott részre (pl. kerékpárútra) vonatkozik, az úttestre és a villamospályára nem. Ha lenne ott átkelőhely, akkor nagy valószínűséggel le lenne takarítva az úttest és a villamospálya közti hótorlasz. Végül, ha mégis az úttesre vonatkozik a tábla, akkor is a tábla után és nem előtte van az átkalő, a fickó mégis előtte halad át.

  A villamosnak ráadásul 3-4-szeres fétávja van egy autóhoz képest, úgyhogy nem árt gondolkodni, mielőtt át akarnánk rohanni előtte! 🙂

 • 2017.10.29. at 13:39
  Permalink

  Hát, itt bizony a villamosvezető a hibás! Ugyanis azért állt meg a szembejövő és a kamerás kocsi vezetője is, mert az ember egy kijelölt gyalogátkelő helyen akart átmenni. Ott van a tábla a bal oldalon és az – szerintem – a villamosra is vonatkozik. Persze, ha a villamos nem fehér lenne, akkor emberünk is hamarabb észre vette volna… Jó, hogy nálunk (legalább is Bp.-n) sárga! (Erősen remélem, hogy nem akarja taxikékre festeni őket az a kis majom…!)

Vélemény, hozzászólás?