Ezért ne várakozz a lerobbant autód mellett – videón a tanulság

Hajszálon múlt az autója mellett várakozó sofőr testi épsége

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tanulságos videót osztott meg a Magyar Közút, amin ismét bebizonyosodott, hogy csak a szalagkorlát mögött lehetünk biztonságban.

Kiapadhatatlan a Magyar Közút videós tárháza, a rögzített események nem csak megdöbbenésre adhatnak okot, hanem tanulni is lehet belőlük. December 8-án, Budakalásznál szenvedett kisebb balesetet egy Honda Civic. A sofőr szabályos módon kihelyezte az elakadásjelző háromszöget, ami sajnos újabb balesethez vezetett. A furgon vezetője későn észlelhette a háromszöget, a hirtelen kikerülő manőver következtében megcsúszott az autója.
Hirdetés
A Hondát vezető férfi egyetlen hibát vétett, aminek elég súlyos következményei is lehettek volna. A megpördülő dobozos az álló kupéba csapódott, pont oda, ahol néhány másodperccel ezelőtt a telefonáló sofőr állt. A fel-alá sétálgató férfi szerencsére pont az érkező autó irányába nézett, amikor megcsúszott a furgon, így észlelve a bajt, volt ideje a szalagkorlát mögé ugrani. A Közút egy másik, hasonló témájú videót is megosztott. Itt a Mercedes tulajdonosa igen balesetveszélyes módon félig a leálló-, félig a külső sávban parkolta le az autóját, majd az A-osztály mögött állva várta a segítséget, centikre az elrobogó autóktól. Szerencsére pont arra járt egy hókotró, ami pajzsként a Mercedes mögé állt. Fontos megjegyezni, hogy műszaki hiba esetén lehetőleg a leállósávon parkoljuk le az autót, és elakadásjelző háromszöggel, illetve vészvillogóval hívjuk fel az autósok figyelmét. Az utasoknak minél hamarabb el kell hagyni a járművet, és láthatósági mellényt viselve a szalagkorlát túloldalán várjunk a segítségre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.12.19. at 16:49
  Permalink

  Darwin szelektálni akart!
  Még talán a C-s megszerzése alatt hívta fel az elméleti oktató a figyelmünket, minden kanyarba úgy menjünk be, hogy a nem látható részen áll egy lerobbant IFA, és a háromszöget ellopták.
  Ennek apropója volt, hogy egy volt tanfolyamos tanítványa épp eljárás alatt állt, mert lerohadt az országúton, kirakta a háromszöget, de egy autó belerohant a szerelvénybe és halálos baleset lett belőle. Nem tudta bebizonyítani hogy kirakta, valószínű ellopták. (made in Hungary)
  Ez úgy megmaradt, áldom is az okostelefont.

 • 2021.12.19. at 22:24
  Permalink

  A cikket javítani kellene. Az instás bejegyzésen ez áll:

  * Nemrég kaptuk a furgon sofőrjének a hozzátartozójától a következő információt: Egy harmadik autós haladt a belső sávban aki későn vette észre az elakadásjelző háromszöget és nagy erővel átrántotta az autóját a külső sávban haladó furgonra. Ennek következtében pördült meg, csapódott a szalagkorlátnak és csúszott neki a videón látható autósnak.

Vélemény, hozzászólás?