Ezért nem kell közúton huszárkodni!

Videó: így dobta el a béna vagány a Mustang Shelby GT500-at

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Emberünk csak stílusosan akart távozni egy rendezvényről, de nem jött neki össze. A videón látszik, hogy az ártatlan burnoutból lett a baj.


Kár azért a jó kis Shelby GT500-ért, meg szegény flótásért is, aki nemcsak az autókat, de magát is rendesen összetörte. Az amerikai autós kultúráról talán az is sokat mond, hogy a helyi verdamutogatós rendezvényekből Dunát, azaz inkább Mississippit lehet rekeszteni. Többnek szigorú szabályai vannak, nem is véletlenül. A kertváros pihenő nyugdíjasai megtűrik a V8 őrülteket, ha ők cserébe nem csikorgatnak gumit. Nos, a felspécizett Ford Mustang sofőrjének nem sikerült ez a nap. Távoztában akart egy gavalléros elindulást, amit egy jó gumifüstöléssel koronázott volna meg, de nem úgy sikerült, ahogy elképzelte.
Hirdetés


Az előző szériás Mustang GT500 változatának teljesítménye évjárattól függően 507 és 660 lóerő között van, ebben a bordóban meg talán még több vad ló volt. Tekerték is rendesen a hátsó kerekeket, azzal nem is lett volna baj, csak utána belengett a kocsi fara, amit egy ügyes ellenkormányzással nem sikerült megfogni. Emberünk elvesztette a kontrollt, így magát, a saját autóját, egy zsír új Ram pickupot és egy régebbi Mustangot is lerombolt. Nem elég hogy megsérült, még röhögnek is rajta. Én azt mondom, nem szép a káröröm, inkább vigyázzunk jobban, meg ne szégyelljünk elmenni egy vezetéstechnikai tréningre!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Menömanó,
  Lényegtelen mi történt, mi nem. Ne akadjatok már fenn mindenen, csakhogy felesleges személyeskedésbe torkolljon át.
  A lényeg úgyis átjön: a soför tipikus páldája a felkészületlen papírkutyák rétegének. Semmi rutinos megmuzdulást nem látok az egész esemény alatt.
  Valmiért nem tudom sajnálni a tagot, aki megsérült. Ha már van pénze anyu autójánál 10x erösebb autóra, akkor tréningre is tessék befizetni egy összeget.
  Halálos iramban volt egy nagy igazság:
  “Nem az a lényeg, hogy állsz az autó melett, hanem az ahogyan vezeted.”

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  “És mit számít az anyagvastagság?”
  Egyszer már leírtam, hogy önmagában semmit nem számít.
  A kérdés így hangzott: “Miből van ez, hogy jobban törik mint egy trabant ?” Erre válaszoltam.

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Audi Q7 32km/h-s oldal oszlopteszten az oszlop a sofőr fejéig hatol az utastérbe. Nem a válláig, a fejéig. Úgy hogy nemcsak az ajtót hajtogatja maga előtt, hanem a küszöböt meg a tetőt is.
  50 km/h-s szabvány oldalütközésnél más a helyzet mert széles és jól deformálódó/energiaelnyelő testtel ütköznek, de itt is látványosan ráhajtogatják a sofőrre a kasznit.
  A pickup platója nem sok energiát nyelt el. A Mustang küszöb és tető szintén nem vett részt a játékban.
  Ja és nem 32-vel, nem is 50-el, hanem legalább 80-90-el csapódott be. Ez az 50-hez képest is közel 4-szer akkora mozgási energia. ( a 2,5 tonnás pickup úgy repült arrébb mint egy üres kartondoboz.)

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Miből van ez ? Kazánlemezből. Kopogtass meg egyet és rájössz hogy 2* olyan vastag anyagból van mint a német prémiumok. Persze ettől még nem lesz jobb a törésteszteken, de rosszabb se. A papírjaguár atomjaira esett volna, a pickupnek meg még a lámpája is sértetlen lenne.
  Nézzél már törésteszteket! Egy oldalirányú oszlop ütközés a legbiztonságosabb autókat is kiflibe hajtja.
  Jelen eset még rosszabb mert a plató sarkát kapta a Mustang úgy, hogy a masszív küszöb és a tető nem vett részt az ütközés elnyelésében.
  Hidd el, egy Volvo is ugyanilyen csúnyán nézne ki.

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  “És a besokalló autót sem egyenesben tartott első kerékkel próbálom összeszedni, mint ahogy szerinted kell.”

  Ez a beírásod pedig teljesen alaptalan, de hidd, hogy te vagy a “nagyokos”. 🙂

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Sosem írtam, hogy tévedhetetlen vagyok.
  Főleg úgy, hogy az átlagnál sokkal bevállalósabban vezetek. Eddig bizos szerencsém is volt, vagy én jobban szeretek úgy fogalmazni, hogy nem voltam szerencsétlen. Nem jött közbe egy előre nehezen látható probléma (vad, átcsapódó autó a másik sávból stb.)
  Képzeld én is járok vezetéstechnikai tréningre, pont januárra vagyok bejelentkezve a következőre.
  Persze ettől nem lesz az ember sokkal jobb, de egyértelműen számíthat, ha valami extra történne.
  Én nem buzdítok soha senkit semmire, hiába is akarod belebeszélni.
  Azt vallom, hogy a szabályok rugalmas kezelése maximális odafigyeléssel, kellő tapasztalattal még nem egyenértékű az ámokfutással, ahogy sokan hiszik.

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Igen, törtem már autót. Nem így, de törtem.
  Én nem vagyok olyan hibátlan, mint te.
  És a besokalló autót sem egyenesben tartott első kerékkel próbálom összeszedni, mint ahogy szerinted kell.

  De gyakorolok. nem fórumokban szabálytalankodásra buzdítva, ahogy te, hanem pályán. Sokat.

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  csak tudod manócska, egyenesben nem úgy kell tartani egy olyan autót, aminek a segge megelőzi az elejét, hogy szorítod a kormányt egyenesen és taposod a gázt 🙂 dehát…minek magyarázom én ezt, egy kavicsnak…. 😀

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Ha valaki egyenesben próbál tartani egy autót az nem baj, te szerencsétlen. A baj az, ha nem sikerül.
  Gondolom te is hasonló cipőben jársz.
  Próbálsz valami értelmeset írni, csak nem jön össze. 🙂

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  manócska te igen “nagyokos”, a gyermeteg baromságaidat te tolod, mert szellemileg azon a szinten vegetálsz, hiába is mondod ezt el minden alkalommal, mint egy lóripapagáj ‘:D

  de nagyon röhögök, mert még a kitett képen is egyenesen van http://navigator.medija.hu/cikk/15940/148423_k1.jpg :D:D:D ha azt a pár fokos “rántást” nem nézem, ami 23-24 között van, amikor már édesmindegy volt, akkor sem maszekolt semmit, kacsázott egyet manócska, egyenesbe próbálta tartani, ez volt a baj..ennyi, először ment a segge balra, aztán jobbra és ott vége volt már a dalnak a lendület miatt..mert a gázról se vette le a pici lábát 😀 remléjük inkább, h nem ül többet volán mögé ez a makákó

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Ez hogy összetört ennyire még egy Trabant se törik össze így miből van ez ? Egész jó reklám a most Európában bevezetésre kerülő Mustang-nak ” tudom ez egyel régebbi széria de csak 30%-al merevebb az új kaszni ” … ha az is így törik akkor kiérdemli a CRX ” guruló koporsó ” elnevezését .

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Igen te nagyokos?
  Akkor magyarázd már el, hogy mitől indult meg balra az autó.
  De szedd össze magad és ne a szokásos gyermeteg dumádat nyomd, mert az most kevés lesz.

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Nem autó függő a dolog. Aki hülye, az hülye, bármilyen autóban is ül. Előbb utóbb mindenki túltolja. Minden arcnak ez a sorsa. :-DDDD
  [url]https://www.youtube.com/watch?v=hkJRY7DBeRs[/url]

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  manóka, te inkább ne mondjál “okosságokat”, az egy dolog, hogy nem ismered fel az autó mozgását (persze ezen én nem csodálkozom), de hogy még a videón is ott van fehéren-feketén, hogy végig egyenes az első kerék… :D:D:D:D:D istenem, manócska szagértés lvl 99.

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Kötudott, hogy a musztáng egy vadló. Itt bizony alaposan megbokrosodott:)

  Szomorú volt a törött autókat nézni az eset után. Kis hazánkban általában BMW-k bokrosodnak meg ily módon, és néhanapján LaFerrarik is:)

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Éppen az volt a baj, hogy túlzásba vitte az ellenkormányzást az első kifarolásnál, azért indult meg az autó balra.
  Aztán nem időben, nem elég gyorsan és nem elég erősen, de azért látszik, hogy elkezdte tekerni jobbra is, de ott már így is úgy is vége volt a bemutatónak. 🙂

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  Nagy autóversenyző lehetett az illető. 😀
  1. Semmi ellenkormányzás, egyenesen álltak az első kerekek végig.
  2. Még akkor sem vette el a gázt, amikor már a parkoló autó felé tartott.

 • 2017.10.28. at 10:25
  Permalink

  És milyen sok BMW-s dobta el a vasat a vezetési élmény nevében. Az emberek 90 százaléka megcsúsztatni sem meri a hátsókerekes autóját. Annyiban merül ki a vezetési élmény, hogy kaparva indul és vagy fejre áll vagy megússza. 😀

Vélemény, hozzászólás?