Ezért tanítsd meg a gyereket közlekedni

Átszaladt a busz mögött, jött a kamion

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megrázó példája ez a videó annak, amit a szülők, a tanárok, mindenki tanít és figyelmezteti rá a gyerekeket, hogy ne csinálják. Centiken múlt a tragédia.

Átszaladtak a busz mögött, de jött egy kamion. Minden rosszul néz ki, de centikkel elkerülték a tragédiát

Az okos ember más hibájából tanul, a buta pedig a sajátjából, de mi van akkor, ha nincs esélye a saját hibájából tanulni? Nem hiába tanítják azt a szülők és mindenki más, hogy az úton átszaladni életveszélyes és ez a zebrán is ugyanígy érvényes. Naponta többször találkozunk mi is olyan helyzettel, hogy a zebrán átengedett gyalogos, legyen az gyermek, felnőtt, férfi, vagy nő, átsiet, vagy ha valaki átengedi, átszalad, mielőtt a másik sávban megérkezik valaki. ez a lehető legrosszabb.

Hirdetés

Ebben a videóban minden rettentő rosszul alakul, az egész helyzet tipikus, de még annál is rosszabb, mivel a buszról leszálló gyerekek pont mögötte akarnak átkelni, a másik sávban viszont pont egy kamion érkezik. A busz mögött haladó kamerás kamion dudált, mikor ráeszmélt a vészhelyzetre, így a gyerek és a szemből jövő kamion sofőre is időben kapcsolt. Még jó, hogy nem folytatta tovább a futást, hanem a kamion előtt kezdett szaladni, így centikkel, de elkerülte az ütközést. Az is csak a szerencse műve, hogy a kamion nem túlsúlyos árut cipelt, így métereken belül meg tudott állni

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.13. at 17:03
   Permalink

   Viszont a fejlett, művelt nyugaton, nem divat, sőt, a legtöbb országban tiltva van a fedélzeti kamera, ezért ritkán látni ilyet.
   Amúgy nálunk egyre többször látni falvakban, ahonnan szintén iskolabusz hozza-viszi a gyerekeket, mellettük van egy felnőtt nevelő, aki elsőnek száll le láthatósági mellényben és figyeli a forgalmat, biztosítja az átkelést.
   Pedig hát papíron mi vagyunk a “mucsai” ország, nem ők…

 • 2017.11.13. at 21:09
  Permalink

  15-20 évvel ezelőtt hasonló helyzetben nem tudott volna megállni a kamion, döbbenetes az újabb kamionok fékereje. Fater anno ezt az eszünkbe véste, élete első osztálykirándulásáról (14 évesen) egyel kevesebben értek haza …

Vélemény, hozzászólás?