Ezt látnod kell: egy tank és egy Tesla húznak kötelet a videóban

Egy Tesla Model X és egy tank méri össze a vontatási képességeit - te melyikre fogadnál?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szokás mondani a Model X-re, hogy olyan erős, vagy hogy akkora, mint egy tank, de vajon tényleg érdemes egy harci járműhöz hasonlítani az elektromos Tesla SUV-t? Most kiderül, hála egy kötélnek, egy tankszerű valaminek és a Dobre Cars fiataljainak!

A videó elején a srácok megmutatják a tankot, ami el fogja húzni ezt a Teslát. Mert lássuk be, mindenki biztos benne a lelke mélyén, hogy itt csak egyféle végkimenetel jöhet számításba. Ha ide kattintva mégis azt gondoltad, hogy Elon Musk elektromos prémium SUV-ja húzza majd el tankot probléma nélkül egy mezei vontatókötéllel, akkor itt az ideje átgondolni, hogy a rajongásod az amúgy tényleg szépen ívelő márka iránt nem lépett-e túl a realitás határain. Még akkor is igaz ez, ha számításba vesszük, hogy

ez technikailag nem is egészen egy igazi tank, csak egy amolyan tankszerű könnyű harcijármű a maga 9 tonnás súlyával és 4,2 literes motorjával.

A lényegen viszont ez a pontosítás vajmi keveset változtat, hiszen a videóban egy tanknak tűnő tárgyat próbálnak meg elhúzni egy elektromos autóval, úgyhogy itt az idő kivenni a popcornt a mikróból. Kezdésnek viszont, még mielőtt bárki megjegyezné, hogy "ő előre megmondta", el kell áruljam az első forduló eredményét:

aki arra fogadott, hogy elszakad a kötél, annak volt igaza.

De szerencsére a fiúk is számítottak erre az eshetőségre, ezért acélsodronnyal is készültek a mókára, ami végül a vártnak megfelelően alakult. A harckocsi körbejárása 1:20 környékén kezdődik, a vontatókötél szakítószilárdságának tesztjét 6:45-nél láthatjátok, a végső összecsapásra pedig 7:35 környékén találtok rá az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?